Modernizarea celei mai importante artere de trafic din Călăraşi demarează în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Bucureşti va fi modernizată FOTO Facebook/PMC
Strada Bucureşti va fi modernizată FOTO Facebook/PMC

Modernizarea celei mai mari artere rutiere care traversează Călăraşiul, un proiect cu finanţare europeană în valoare de 9,35 milioane de euro, va demara în anul 2022.

Autorităţile locale au anunţat că proiectul se află printre cele 24 de investiţii cu finanţare externă, în valoare de 45,43 milioane de euro, care trebuie implementate anul viitor.

Strada Bucureşti va fi complet refăcută, se va crea o bandă specială pentru transportul public, vor fi amenajate staţiile pentru călători, trotuarele şi se va înfiinţa semnalizare rutieră pe orizontală şi verticală.

Primăria Călăraşi a semnat la sfârşitul anului 2019 primul contract de finanţare europeană pe Axa 4.1 a POR 2014-2020 din Regiunea Sud Muntenia. Este vorba de proiectul care vizează modernizarea străzii Bucureşti.

Valoarea proiectului este de 9,35 milioane euro (43.419.721,02 lei inclusiv TVA,) din care cofinanţarea Municipiului Clăraşi este în procent de 2% - 868.394,39 lei inclusiv TVA.

Astfel, se are în vedere modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local pe str. Bucureşti şi Prelungirea Bucureşti, acesta reprezentând componenta de infrastructura, una dintre cele trei elemente necesare pentru obţinerea finanţării, împreună cu cea a mijloacelor de transport şi a sistemului de managementul traficului.

Mobilier urban nou

Pe strada Bucureşti, conform proiectului, sunt prevăzute 17 staţii de transport public inteligente (6 pe str. Prel. Bucuresti şi  11 pe str. Bucureşti) formate din vitrină iluminată, acoperiş cu panouri fotovoltaice, banca cu încarcare USB, iluminat ambiental, panou de afisaj pentru informarea călătorilor).

Lucrările de modernizare a căii de rulare vizează şi amenajarea trotuarelor (a zonelor pietonale) şi spaţiilor verzi situate de-a lungul străzii. În ceea ce priveşte asigurarea unei infrastructuri care să ofere o trecere mai rapidă în intersecţiile semaforizare a vehiculelor de transport public – proiectul de faţă este corelat cu un alt proiect, cel care se adresează înfiinţării unui sistem de management al traficului performant. 

De asemenea, va fi realizată instalaţia necesară infrastructurii de comunicaţii a sistemelor inteligente de transport  care vor fi implementate în aria de intervenţie, respectiv: sistem de management al traficului; sistem de informare a a călătorilor în staţii; sistem de supraveghere video; sistem de ticketing (componenta locală). 

   

Vă recomandăm să citiţi şi:

Descoperire uimitoare în munţi, lângă Sarmizegetusa Regia. Ce au lăsat în urmă romanii din anii războaielor cu dacii

Sute de turişti se pregătesc să celebreze ziua Sfinxului din Bucegi. „Ora magică“ la care se formează piramida de lumină VIDEO

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite