Zdob şi Zdub, pe scena unui festival organizat în staţiunea Monteoru de autorităţile din Buzău şi Chişinău VIDEO

Zdob şi Zdub, pe scena unui festival organizat în staţiunea Monteoru de autorităţile din Buzău şi Chişinău VIDEO

Vara va debuta cu o mega sărbătoare la Buzău, organizată de Consiliul Judeţean Buzău şi Primăria municipiului Chişinău. Este vorba despre două festivaluri, Buzău Fest şi Zilele Chişinăului la Buzău, care au fost programate pentru perioada 2-5 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vor susţine recitaluri Inna, The Motans, Zdob şi Zdub şi Orchestra de muzică populară Fraţii Advahov.
 
Cele mai multe evenimente din cadrul festivalului vor avea loc în staţiunea Sărata Monteoru, Buzău, pe terenul de fotbal din localitate. 
 
Între 2 şi 5 iunie 2022, pe lângă concertele de muzică populară şi uşoară, la Sărata Monteoru vor fi amenajate tabere militare cu profil istoric şi ateliere meşteşugăreşti.
 
Totodată, în cele trei zile de festival, la Galeriile de artă, Muzeul Judeţean şi Biblioteca Judeţeană vor avea loc expoziţii de pictură şi lansări de carte.
 
Tot în perioada 2-5 iunie, va avea loc şi o paradă a portului popular, dar şi degustări de produse tradiţionale buzoiene şi de vin moldovenesc. 
 
De asemenea, conducerea Consiliului Judeţean Buzău anunţă un alt eveniment inedit. Timp de două zile, buzoianul Cristi Mănăilă va parcurge pe bicicletă traseul Chişinău – Buzău, lung de peste 400 de kilometri.
 
Consiliul Judeţean Buzău va pune la dispoziţia buzoienilor autobuze supraetajate pentru a asigura prezenţa la festival a celor care nu dispun de maşini personale. 
 
Acestea vor efectua curse regulate gratuite, începând cu ora 11.00, din oră în oră, între municipiul Buzău şi staţiunea Sărata Monteoru.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările