VIDEO Cum a ajuns un român stabilit în Germania să fie lăudat de jurnaliştii străini

VIDEO Cum a ajuns un român stabilit în Germania să fie lăudat de jurnaliştii străini

Buzoianul Constantin Schuster, în vârstă de 57 de ani, administrează un modern centru de îngrijire pentru oameni în vârstă din Germania - Seniorenpark Carpe Diem din Mettmann. La această vârstă, românul a început studii în domeniul asistenţei sociale. Pentru pasiunea sa faţă de ocupaţia şi reuşitele pe partea administrativă, Constantin a intrat în atenţia jurnaliştilor din Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Schuster şi soţia lui trăiesc de peste 26 de ani într-un oraş cu 40.000 de locuitori din vestul Germaniei.
 
A încercat multe meserii şi pasiuni, inclusiv cea de paraşutist, în tinereţe, însă cea mai mare parte a vieţii a petrecut-o muncind în industria metalurgică. Într-o astfel de fabrică s-a angajat şi după ce s-a stabilit în Mettmann, orăşel industrial din vestul Germaniei.În urmă cu 9 ani, rămas şomer în plină perioadă de criză economică a Germaniei, Constantin a avut şansa de a se angaja ca îngrijitor la un cămin de bătrâni din localitate. A acceptat orice i s-a dat ca sarcină, de la schimbat aşternuturi, la reparat mobilier. 
 
Între îngrijitorul român, de o parte, şi beneficiarii şi şefii azilului, de cealaltă parte, s-a creat repede o chimie, astfel că în scurt timp Constantin a fost promovat. Venea permanent cu idei noi, iar prin implicarea sa totală în dezvoltarea aşezământului i-a cucerit pe toţi cei din jur.
 
 
Este asistent de îngrijire pentru o grupă de vârstnici iar de doi ani urmează cursurile unui colegiu de stat, finanţate de superiorii săi, astfel încât să poată administra cu acte în regulă întregul complex.
 
”La iniţiativa mea, etajele au fost decorate cu picturi pe care eu le-am realizat în diverse culori. Au un efect benefic asupra psihicului seniorilor. Tot eu le-am sugerat că beneficiarii azilului ar putea aduce în camere piese de mobilier care să le amintească de casă. Ideile au fost apreciate”, spune Constantn Schuster.
 
Pentru pasiunea sa faţă de ocupaţia şi reuşitele pe partea administrativă, Constantin Schuster a intrat în atenţia jurnaliştilor din Germania. Aceştia au scris despre român că, la vârsta sa, când mulţi se gândesc cum să-şi aranjeze bătrâneţea, urmează cursurile unui colegiu care îl vor perfecţiona în meseria de asistent social. 
 
Constantin Schuster vine anual în România, la rudele din Buzău, şi de fiecare dată este nerăbdător să viziteze ţara. Spune că frumuseţile ei, unice, au darul de a-i reîncărca bateriile pentru un nou sezon în meseria pe care o practică cu pasiune. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: