VIDEO Băieţii de la ”Voltaj”, voluntari la construcţia casei pentru Loredana Neagu. Locuinţa este recompensă pentru returnarea unui portofel cu bani

VIDEO Băieţii de la ”Voltaj”, voluntari la construcţia casei pentru Loredana Neagu. Locuinţa este recompensă pentru returnarea unui portofel cu bani

O faptă normală, urmată de gesturi mari - poate fi pe scurt povestea tinerei de 20 de ani care, în urmă cu o jumătate de an, returna proprietarului un portofel cu o mie de lei, pierdut pe stradă. Acum, fapta fetei sărace este răsplătită de oameni care îi apreciază cinstea şi îi construiesc o casă. Printre voluntarii care au ales să o ajute pe Loredana, astăzi s-au aflat şi membrii trupei Voltaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Preţ de câteva ore şi-au lăsat instrumentele deoparte şi s-au echipat în ţinută de şantier. Membrii trupei Voltaj au descins la primele ore ale zilei în marginea comunei Berca, acolo unde Primăria i-a dat un teren şi asociaţia Habitat for Humanity îi ridică o locuinţă Loredanei Neagu. 
 
Chiar dacă niciodată nu au mai zugrăvit ori pus parchet, artiştii şi-au luat rolul în serios şi au mânuit uneltele cu pricepere. Călin şi Bobby au ales să pună parchet în dormitorul unde vor sta cei doi copii ai fetei, iar restul trupei s-a ales cu trafaletul.
 
”Am mai lucrat la construcţii, chiar şi când eram micuţ, cu tata, când ne-am construit o cabană, dar nu am pus parchet laminat până acum. Un meşter destoinic ne-a spus care e tehnica şi acum, cu colegul meu de la clape, zic că ne descurcăm chiar bine”, ne-a declarat Călin Goia, solistul trupei Voltaj.

 
”Pur şi simplu, Voltaj vrea să dea un exemplu, să arate că există multe feluri în care poţi ajuta pe cei de-aproape, nu neapărat cu donaţii”, a completat chitaristul Gabi Constantin.
 
Loredana a fost şi ea solicitată să dea o mână de ajutor echipei care îi amenajează căsuţa. Speranţa că va avea propria casă unde să-şi crească micuţii i s-a împlinit şi asta pentru că gestul său firesc, de a returna un bun găsit, a fost răsplătit de oameni care apreciază cinstea şi omenia.

 
Specialiştii de la Habitat for Humanity speră să finalizeze locuinţa până cel târziu săptămâna viitoare, mai ales că pe ultima sută de metri au forţă sporită de muncă. ”Un ajutor foarte mare avem de la trupa Voltaj, mai avem un voluntar, Dan, care e de aici din zonă. Cu ei sper să răzbim cât mai repede. Muzicienii se descurcă foarte bine, având în vedere că ei au alt job”, ne-a spus Radu Lăzăroiu, de la Habitat for Humanity. 
 
”Valoarea acestei case este de 20.000 de euro, însă multe materiale vin ca sponsorizare. Valoarea de piaţă a unei astfel de construcţii depăşeşte 40.000 de euro, în funcţie şi de zonă”, a declarat Mario DeMezzo, director Habitat for Humanity.
 
Acasă, în căsuţa în care s-a născut şi a crescut Loredana, mama ei răsuflă uşurată că fata şi copiii ei vor trăi în condiţii pe care ea nu i le-a putut oferi niciodată. ”Noi acum suntem 15 persoane în două camere şi sperăm că o să se mai elibereze până de sărbători”, ne-a spus Liliana Neagu, mama Loredanei. 
 
Noua locuinţă a Loredanei este compusă din living, două dormitoare, baie şi bucătărie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările