VIDEO Un actor român a semnat „pactul cu diavolul” în locul lui Nicolas Cage

Actorul buzoian Ionuţ Cristian Lefter şi-a văzut visul împlinit pe platourile de filmare când, datorită faptului că seamănă izbitor cu Nicolas Cage din anii tinereţii, a fost distribuit în Ghost Rider 2, filmul turnat la Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

La numai doi ani după ce a absolvit Facultatea de Teatru, Ionuţ Cristian Lefter şi-a văzut visul cu ochii, cel de a juca într-un film de Hollywood, în urmă cu numai o săptămână. Datorită faptului că seamănă izbitor cu Nicolas Cage din anii tinereţii, a fost distribuit în filmul turnat la Bucureşti, pentru rolul Young John Blaze

Şansa sa a fost faptul că în urmă cu trei ani a trimis un CV unei companii de producţie de film. "Totul s-a întâmplat pe internet. Cei de la Castel Film aveau un CV de-al meu foarte vechi, nu mai aveau niciun număr de telefon şi nu aveau cum să mă contacteze. M-au căutat pe un site de socializare şi mi-au trimis un mesaj în care îmi spuneau să iau urgent legătura cu ei. Totul se petrecea în urmă cu foarte puţin timp, pe 9 februarie 2011", a povestit actorul de 24 de ani.


"Am vorbit la telefon, mi-au spus că este un film cu Nicolas Cage şi că au nevoie de un actor care să îl joace pe personajul principal tânăr. M-au chemat pentru o probă de machiaj şi una de casting. A doua zi eram deja pe platourile de filmare, lângă podul de la Basarab. Acolo este o fabrică dezafectată, unde s-a filmat. Aşa am ajuns peste noapte să joc într-un film de Hollywood", îşi aminteşte Cristian.

Spune că prietenii i-au asociat trăsăturile feţei, de-a lungul timpului, cu diverşi actori celebri dar nimeni nu i-a spus că ar semăna cu Nicolas Cage. Producătorii de pe platoul de filmare au fost cei care, după machiaj, au văzut asemănarea.

"M-au invitat la masă, am stat de vorbă şi apoi m-au pus în faţa oglinzii şi au început să mă tundă, să mă penseze, tot ce ţine de machiaj. La un moment dat vin regizorii, se uită la mine şi îmi spun în engleză: «Open your mouth like Nick. Oh, my God, he really looks like Nick» (n.r. - Deschide gura ca Nick. Oh, Doamne, chiar seamănă cu Nick). Mi-au spus că am ochii lui, că sunt identici, că se bucură foarte mult că m-au găsit şi mi-au spus că eu voi rămâne pentru filmare", povesteşte Cristian Lefter.

Totul s-a petrecut atât de repede, încât tânărul buzoian credea că totul este un vis. Abia când a ajuns să interpreteze rolul a realizat că totul este real. "Mi-au dat o rulotă, mă simţeam deja tratat ca o vedetă, dar încă nu semnasem contractual şi mi se părea totul ireal, parcă era un vis. Am aşteptat în rulotă, am semnat actele şi o vreme am stat într-o tensiune foarte mare. Într-un final, m-au dus la locul unde trebuia să se desfăşoare scena şi am început să filmez. Este o scenă foarte încărcată emoţional, una dramatică", ne-a declarat actorul.

Pentru o secvenţă de câteva zeci de secunde în film, Cristian a filmat mai bine de cinci ore. Chiar dacă regizorii au fost foarte mulţumiţi de interpretarea sa chiar de la început, a fost nevoie să se tragă mai multe duble iar fiecare gest a fost repetat de câteva ori.

"În film, eu ca Young John Blaze, ca să îl salvez pe tatăl meu, trebuie să fac pactul cu diavolul, să îmi vând sufletul diavolului. Ideea este în felul următor: eu mă uit în ochii diavolului, mă încarc foarte mult şi încep să fiu foarte nervos, pentru că el îmi cere să semnez un contract prin care îmi vând sufletul. La un moment dat sparg o sticlă cu pumnul, o sticlă din zahăr, şi arunc cu sânge pe contract", ne-a dezvăluit Cristi câteva secvenţe din film.

Actorul a fost impresionat de cât de deschişi şi sociabili au fost oamenii cu care a lucrat. Ironia face că, deşi l-a jucat pe marele actor în tinereţe, nu l-a văzut pe acesta în carne şi oase nicio secundă, ceea ce a rămas ca singura sa dezamăgire.

"Am avut emoţii pentru că era prima dată când jucam cu regizori americani dar după ce am intrat în contact cu ei şi am văzut cât sunt de deschişi şi de direcţi, a dispărut orice inhibiţie. În schimb, nici eu şi nici ceilalţi doi actori care au mai filmat nu l-am văzut vreo secundă pe actorul principal. Am înţeles că aceasta a fost dorinţa lui", ne-a spus Cristi Lefter.

Pentru rolul pe care l-a interpretat, actorul a primit 325 de dolari, dar recunoaşte că ar fi jucat şi gratis dacă i s-ar fi cerut pentru că, din punctul lui de vedere, acest moment poate fi marea şansă a carierei sale.

Ionu' Cristian Lefter face parte dintr-o familie de artişti, fratele său, Bogdan Adrian, fiind unul dintre cei mai apreciaţi sculptori din lume în nisip, zăpadă şi nu numai. Unul dintre proiectele lui Bogdan Adrian Lefter a fost selectat din peste o mie de lucrări pentru realizarea în oraşul chinez Wuxi a uneia dintre cele mai moderne fântâni arteziane din lume. CITIŢI detalii aici:

China plăteşte 1,5 milioane de euro pentru lucrarea unui artist buzoian

Sculptor român, campion european: Au scos din nisip un melc de dimensiuni monumentale


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările