Un sfert din angajaţii DSP Buzău, confirmaţi cu COVID-19. Printre ei,  directorul executiv

Un sfert din angajaţii DSP Buzău, confirmaţi cu COVID-19. Printre ei,  directorul executiv

Arhivă adevarul.ro

Direcţia de Sănătate Publică Buzău lucrează fără un sfert din personal, după ce 14 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate, luni, în rândul angajaţilor. Cele mai mari probleme sunt la Inspecţia Sanitară din cadrul instituţiei buzoiene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat, luni, într-o scurtă vizită la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avansat soluţia de a detaşa personal din judeţele limitrofe, dacă vor fi depistate noi cazuri. 
 
Directorul economic al DSP Buzău, Daniela Dumitru, cea care coordonează activitatea instituţiei în lipsa directorului Cristina Ungureanu, diagnosticată şi ea cu COVID-19, a dat asigurări că instituţia va funcţiona. 
 
Au fost confirmaţi cu COVID-19 directorul executiv al instituţiei, trei epidemiologi, un asistent epidemiologie, un asistent de la recoltări, şase inspectori sanitari şi doi şoferi. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt asimptomatici, dar sunt internaţi în spital.
 
Cea mai mare problemă este la Compartimentul de inspecţie sanitară. Dintre cei nouă inspectori sanitari, au fost depistaţi pozitiv şase, toţi de la Buzău. Unul a refuzat testarea şi este în izolare la domiciliu, rămânând doar doi de la Râmnicu Sărat. 
 
După îmbolnăvirea a şase din angajaţi, inspecţiile de control nu mai pot fi derulate în următoarea perioadă. DSP Buzău s-a aflat în impas recent şi din cauza disfuncţionalităţilor privind efectuarea testelor cu aparatul PCR, instituţia rămânând  o vreme fără materialele necesare testării.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: