ULTIMA ORĂ: Noi căderi de stânci prelungesc restricţia de circulaţie pe DN 10

Reprezentanţii Companiei de Drumuri au abandonat decizia de a relua din această noapte traficul pe DN 10, Buzău - Braşov, după ce au constatat noi căderi de stânci pe tronsonul de la kilometrul 84, dintre viaductele Giurca şi Stânca Tehărău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două zile le-au trebuit pirotehniştilor de la unitatea specială a Protecţiei Civile de la Ciolpani, Ilfov, să dinamiteze blocurile uriaşe de gresie prăvălite pe carosabil, marţi dimineaţă.

În această după-amiază, după curăţarea şoselei, autorităţile au plănuit să redeschidă circulaţia pe un singur sens, cel dinspre lacul de acumularte Siriu, doar pentru vehiculele uşoare. Potrivit scenariului, muncitorii de la Drumuri ar fi lucrat între timp la montarea unor parapeţi de protecţie, pe partea cu versantul, pentru a opri scurgerile de pietriş.

La o ultimă inspecţie, însă, efectuată cu câteva ore înainte de miezul nopţii, au fost constatate noi căderi de bolovani, unii de dimensiuni considerabile. S-a impus prelungirea măsurilor de restricţie a circulaţiei pe DN 10, autovehiculele fiind deviate în continuare prin Cislău - Vălenii de Munte - Cheia. 

Citiţi detalii despre avalanşa de stânci:

VIDEO Stânci uriaşe s-au prăbuşit de pe munte peste Drumul Naţional 10 Braşov-Buzău. Pirotehniştii au avut nevoie de două zile pentru a dinamita toate blocurile de piatră de pe şosea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările