Sute de cartuşe de infanterie, găsite la Breaza în urma unor săpături

Sute de cartuşe de infanterie, găsite la Breaza în urma unor săpături

Sursa ISU Buzău

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău a fost alertată, marţi, cu privire la descoperirea, în urma unor lucrări de amenajare, a unor elemente de muniţie, pe raza localităţii Greceanca, comuna Breaza, judeţul Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă


În urma deplasării acestora la locul indicat de apelant, au descoperit 391 cartuşe de infanterie calibrul 7,62 mm, ce ulterior au fost ridicate şi transportate, în vederea distrugerii în condiţii de siguranţă, la locul de depozitare temporară special destinat.

”Atenţionăm populaţia că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active, şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii”, transmit pompierii buzoieni. 

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările