Start în sezonul turismului de aventură. Primul weekend la glampingul din Munţii Buzăului VIDEO

Start în sezonul turismului de aventură. Primul weekend la glampingul din Munţii Buzăului VIDEO

Sursa Green Adventure

Râurile repezi de munte, recomandate pentru rafting, pereţii stâncoşi potriviţi pentru escaladă, peisajele care-ţi taie răsuflarea şi locurile minunate de cazare sunt argumente care conving din ce în ce mai mulţi turişti să opteze pentru vacanţe în Munţii Buzăului.

Câţiva promotori ai turismului de aventură au întrezărit potenţialul zonei. 
 
Astfel, de câţiva ani, o asociaţie din Bucureşti, Green Adventure, aduce la Nehoiu sute de pasionaţi de sporturi acvatice în fiecare vară. 
 
Acum, pasionaţi de rafting vin din toate colţurile ţării şi de peste hotare pentru a se aventura pe râul Buzău. Tot în Munţii Buzăului se află lacul de acumulare Siriu, unde turiştii dornici de experienţe tari pot încerca plimbările cu caiacul. 
 
Cele două sporturi acvatice, dar şi escalada pe stânci abrupte ori traversarea unor văi pe tiroliană, pot fi practicate începând cu acest weekend. 
 
Ele se află în oferta unui glamping situat la Vadu Oii, undeva la mijlocul distanţei dintre Braşov şi Buzău, departe de zonele aglomerate.
 
Conceptul denumit glamping reprezintă o versiune mult mai cochetă a condiţiilor de campare obişnuite. Altfel spus, înseamnă vacanţă cu cortul, însă cu servicii de lux, cu facilităţi asemenea celor oferite de camerele de hotel.
 
Micul dejun este inclus în preţul de cazare la valoarea de 30 lei de persoană. De asemenea, în perioadele reci sau la solicitarea clientului, în cort se pot monta aeroterme cu un cost suplimentar.
 

Complexul Green Camp are o capacitate de 48 de locuri, în 20 de corturi. Pentru o noapte de cazare aici, turiştii plătesc între 219 şi 559 lei pentru un cort, în funcţie de perioada aleasă. 

Mai multe pensiuni din zona de munte a judeţului Buzău au în oferta lor drumeţii spre Vârful Penteleu sau Lacul Vulturilor. Altele le propun clienţilor plimbări cu bicicleta sau cu ATV-ul pe versanţii împăduriţi de pe Valea Buzăului.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările