Primării amendate de Garda de Mediu. Au dat foc gropilor de gunoi

Primării amendate de Garda de Mediu. Au dat foc gropilor de gunoi

Sursa Garda de Mediu Buzău

Primăriile a patru localităţi din Buzău au primit amenzi usturătoare de la comisarii Gărzii de Mediu pentru că în localităţile respective au fost incendiate gunoaie, deşi acest lucru nu este permis prin lege. În timp ce sunt arse, deşeurile eliberează substanţe chimice sub forma unor compuşi extrem de toxici pentru organism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisarii Gărzii de Mediu Buzău au costatat că pe raza mai multor comune, sunt incendiate deşeuri şi resturi vegetale în amestec cu alte categorii de deşeuri. 

Din acest motiv au fost aplicate sancţiuni contravenţionale primarilor din Podgoria, Cochirleanca, Pogoanele şi Colţi, amenzi în valoare de 60.000 lei pentru încălcarea dispoziţiilor legale.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de salubrizare urgenta a terenurilor afectate de depunerile de deşeuri, interzicerea arderii deşeurilor cât şi de informare a tuturor locuitorilor de prevederile legale în acest domeniu. 

Grav este, spun specialiştii, că în timp ce sunt arse deşeurile eliberează substanţe chimice sub forma unor compuşi extrem de toxici pentru organismul uman şi natură. 

De exemplu, plasticul ars emană, printre altele, dioxine: unele dintre cele mai periculoase substanţe generate de om prin activităţi precum arderea deşeurilor din PVC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările