O bucată de carne rămasă în gât l-a omorât pe câştigătorul concursului de mâncat cârnaţi de Pleşcoi. O confirmă necropsia

O bucată de carne rămasă în gât l-a omorât pe câştigătorul concursului de mâncat cârnaţi de Pleşcoi. O confirmă necropsia

Tragedia s-a produs sâmbătă, la Berca

Necropsia confirmă cauza morţii bărbatului care participa, sâmbătă, la concursul de mâncat cârnaţi de Pleşcoi. Acesta a murit prin asfixie mecanică, cu un bol alimentar. Ca să câştige concursul ”Fomilă de Pleşcoi”, victima s-a forţat să înfulece porţia de mâncare însă a respirat în timpul masticaţiei iar o bucată de carne i-a astupat căile respiratorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Bărbatul în vârstă de 60 de ani din Berca s-a străduit din răsputeri să termine cât mai repede de mâncat cei patru cârnaţi din farfurie, pentru a câştiga concursul a cărei miză era şi un premiu în produse. A ieşit învingător însă nu a apucat să guste bucuria pentru că o bucată de cârnat i-a obturat căile respiratorii. 
 
Bărbatul s-a sufocat, s-a învineţit la faţă şi la mâini şi s-a prăbuşit. În ciuda manevrelor pe care le-au făcut pe rând organizatoarea festivalului (medic stomatolog de profesie), un jandarm, apoi medicul de la centrul de permanenţă şi, în cele din urmă, echipajul de pe ambulanţă chemat pentru intervenţie, bărbatul nu a putut fi readus la viaţă.
 
În astfel de situaţii, metoda Heimlich este cea care trebuie aplicată pentru eliberarea căilor respiratorii. Primul care a încercat să acţioneze astfel a fost un jandarm şi, ulterior, primul echipaj medical chemat la faţa locului. Pentru bărbat a fost însă prea târziu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: