Ninge la munte, în judeţul Buzău. Este cod galben până joi VIDEO

Ninge la munte, în judeţul Buzău. Este cod galben până joi VIDEO

Foto Viorel Bănică

Meteorologii anunţă o răcire a vremii în majoritatea regiunilor, devenind deosebit de rece pentru aceastã perioadã. O atenţionare cod galben valabilă până pe 8 aprilie vizează şi zona de munte a judeţului Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit atenţionării, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 50 km/h. 
 
La altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi rafale de peste 80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă sub 100 m. 
 
Localnici din Bisoca şi Lopătari au postat deja fotografii şi clipuri care surprind episodul de ninsoare, neobişnuit pentru această perioadă din an. 
 
Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiuni şi 11 grade în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai coborâte, spre -9 grade, în estul Transilvaniei.
 
Cerul va avea înnorãri, mai accentuate ziua, când se vor semnala precipitaţii, îndeosebi sub formã de ninsoare în nord-estul şi centrul ţãrii, local, mixte, în vest şi mai ales ploi în sud-est şi doar izolat în rest.
 
La munte va ninge şi va continua sã se depunã strat de zãpadã, mai consistent în Carpaţii Orientali. 
 
Temporar vântul va avea intensificãri în mare parte din ţarã, în special în prima parte a intervalului, cu viteze mai mari în sud şi sud-vest, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, dar mai ales în zona montanã înaltã, unde vitezele vor depãşi 80…90 km/h, iar zãpada va fi viscolitã. 
 
Noaptea se va semnala brumã pe arii extinse şi, izolat, va fi ceaţã.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările