Motivul pentru care unul dintre cele mai mari şantiere din Buzău se află în pericol de a fi închis VIDEO

Motivul pentru care unul dintre cele mai mari şantiere din Buzău se află în pericol de a fi închis VIDEO

Sursa I. Bunilă

Scumpirile înregistrate pe piaţa energiei şi a materialelor de construcţii le dau mari bătăi de cap antreprenorilor, care se plâng că lucrează în pierdere. Atât beneficiarii, cât şi constructorii, cer o ajustare rapidă a legislaţiei pentru ca şantierele să nu fie închise sau să nu intre în conservare.

 
Antreprenorii angrenaţi în proiectul extinderii secţiei UPU Buzău spun că au ajuns să acumuleze pierderi şi de un milion de lei pe lună din cauza scumpirilor la bitum, fier beton, curent electric sau motorină.
 
Unul dintre cele mai mari şantiere din Buzău, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă, se află în pericol de a fi închis din cauza creşterii exagerate a preţurilor.
 
Antreprenorii spun că, dacă legislaţia nu va fi modificată rapid, costurile proiectelor de investiţii nu vor mai putea fi suportate iar şantierele vor intra direct în conservare.
 
„Nu ne-am confruntat niciodată cu aşa ceva. Au mai fost creşteri, însă doar la nivelul de până la 3% din costuri, nu de 100% cât sunt la unele materiale. Dacă nu se modfică legislaţia şi dacă nu vor fi modfiicate bugetele de achiziţii în trei sau patru luni, vom fi nevoiţi să inchidem şantierul şi să intrăm în conservare până se va reglementa situaţia”, a declarat Victor Vasilescu, director Integral SA.
 
La Buzău, autorităţile judetene derulează în partenereiat cu finanţatorii europeni un proiect de extindere a Sectiei de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău (UPU) de aproape cinci milioane de euro.
 
Reprezentanţii instituţiei sunt ingrijoraţi de preţurile care au ajuns să pună în pericol proiectul demarat urmă cu două luni. Aceştia speră într-o implicare rapidă a autorităţilor centrale pentru evitarea unor blocaje.
 
După declanşarea războiului din Ucraina, materialele de construcţii s-au scumpit accelerat, piaţa fiind marcată de creşteri în medie între 30% şi 100%.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările