Liceul 5 de chimie a ajuns istorie. A fost comasat cu ”Meserii şi Servicii”

Liceul 5 de chimie a ajuns istorie. A fost comasat cu ”Meserii şi Servicii”

La un an după ce a fost mutat în sediul de pe strada Jandarmeriei, Liceul Tehnologic ”Costin Neniţescu” a fost înglobat în unitatea şcolară gazdă, Liceul de Meserii şi Servicii. Unitatea are acum peste 800 de elevi. Mai mulţi liceeni de la Neniţescu au solicitat transferul în alte licee tehnologice, însă cererile le-au fost respinse.

Ştiri pe aceeaşi temă


”Autorităţile din educaţie şi din Palatul Comunal au decis comasarea Liceului Tehnologic Costin Neniţescu Buzau cu Liceul Tehnologic Meserii si Servicii Buzau din 01.09.2019”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a fostului liceu de chimie.
 
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că numărul insuficient de elevi înscrişi an de an la clasele de profil ale Liceului "Neniţescu" i-a convins să propună comasarea celor două instituţii pentru a reduce cheltuielile.

”Elevilor le-au fost păstrate profilurile şi o parte din cadrele didactice. Vorbim doar de o absorbţie a liceului Neniţescu care nu-i afectează pe elevi în niciun fel. Câţiva dintre părinţi au cerut transferul copiilor, îndemnaţi de fosta directoare, însă le-au fost respinse cererile pentru că au venit târziu”, a declarat Florina Stoian, şefa IŞJ Buzău.

Prin comasare, mai multe cadre didactice au fost nevoite să îşi găsească ore la alte licee. Printre dascălii care au refuzat să rămână după absorbţia liceului de chimie de către ”Meserii şi Servicii” se numără şi Narcisa Daşu, fosta directoare.

Decizia comasării a venit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) după ce Colegiul Naţional "M. Eminescu" a fost nevoit să se mute în clădirea Liceului "Neniţescu" pe perioada reabilitării clădirii de pe strada Independenţei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările