Judeţul Buzău, primul în ţară la numărul de donatori de plasmă. Un jandarm, printre salvatori

Judeţul Buzău, primul în ţară la numărul de donatori de plasmă. Un jandarm, printre salvatori

Eugen este ofiter la IJJ Buzău

Apelurile repetate ale autorităţilor către persoanele vindecate de COVID-19 pentru a dona plasmă au avut ecou, cel puţin la Buzău. Numeroşi pacienţi care au fost infectaţi cu noul coronavirus au dovadă de solidaritate, Buzăul ajungând judeţul cu cel mai mare număr de donatori.

Ştiri pe aceeaşi temă


Recoltarea se face de la pacienţi vindecaţi de COVID-19, cu ajutorul unui echipament performant, la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău. Plasma este folosită pentru tratarea celor infectaţi, care se află în stare gravă.

Consiliul Judeţean a primit, în luna aprile, printr-o donaţie, un aparat modern de plasmafareză. Echipamentul a fost pus la dispoziţia Centrului de Transfuzie Sanguină, iar din luna mai a început procesul de recoltare a plasmei hiperimune, la Buzău.

Printre donatori este şi Eugen, ofiţer specialist din cadrul Inspectoratului. Acesta s-a prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău pentru a dona plasmă, acesta infectându-se în luna septembrie în timp ce se afla în judeţul Olt, manifestând o formă uşoară a bolii. 

Astfel, a dorit să doneze plasmă  pentru a-i sprijini pe medici în vindecarea altor oameni infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Porivit jandarmilor buzoieni, şi alţi lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne, care au avut de suferit de pe urma noului coronavirus, s-au alăturat campaniei “Donează plasmă şi cel de lângă tine va trăi!”, iniţiată la nivelul ministerului, al cărei scop este ajutarea bolnavilor de a se vindeca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările