VIDEO Individul care şi-a terorizat calul cu o drujbă este cercetat penal. „Regret, e animalul cu care scot pâinea“

VIDEO Individul care şi-a terorizat calul cu o drujbă este cercetat penal. „Regret, e animalul cu care scot pâinea“

Foto captură video

Poliţia din Buzău a început o anchetă după ce pe reţelele de socializare a apărut o înregistrare care surprinde cum un căruţaş îşi pedepseşte crunt calul, pentru că nu vrea să se pună în mişcare. La un moment, tânărul porneşte o drujbă şi atinge animalul, iar acesta tresare. Cabalina este lovită apoi cu picioarele şi pumnii.

Pe înregistrarea efectuată de un localnic din comuna buzoiană Brădeanu se vede cum proprietarul animalului porneşte o drujbă şi, cu ea pornită, atinge calul pentru a-l determina să scoată căruţa din şanţul în care rămăsese înţepenită. 
 
Ulterior, în încercarea de a forţa calul să plece de pe loc, individul îl loveşte cu pumnul şi cu picioarele. 
 
Cu ajutorul imaginilor postate pe Facebook, poliţiştii din zonă l-au identificat rapid pe bărbatul care şi-a maltratat propriul animalul. Acesta este un tânăr din Brădeanu, de 21 de ani. El a fost condus la sediul Poliţiei, ca să explice de ce a recurs să-şi bată calul.
 
Bărbatul le-a spus poliţiştilor că regretă ieşirea violentă pentru care va suporta consecinţele legii. Acum, mărturiseşte chiar că are mustrări de conştiinţă, conştient că iapa pe care a bătut-o îi este principalul ajutor la muncile cu ziua prin sat.   
”Nu are niciun semn de drujbă, o să vedeţi. E prima oară când a făcut figuri, dar regret că am lovit-o, că e animalul cu care scot pâinea. Nu merita acest tratament. Eram băut şi nu voia să mai plece din acel şanţ”, a declarat tânărul din Brădeanu.
 
”Faţă de tânăr au fost demarate cercetări sub coordonarea parchetului cu privire la săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de legea 205 din 2004 pentru protecţia animalelor”, a declarat Ane-Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.
 
Cruzimea faţă de animale se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală. 
 
Astfel de cazuri vor intra în sarcina Poliţia Animalelor, înfiinţată prin ordonanţă de urgenţă la jumătatea acestei luni. Va avea structuri în toate judeţele, va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor. Va deveni operaţională până la sfârşitul acestui an.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările