Câini legaţi cu sfori, bătuţi şi puşi să tracteze lemne, într-o comună din Argeş. Autorii, trei copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adăpostul public Feţeni - Râmnicu Vâlcea pentru câini - imagini revoltătoare postate pe net Foto FB Costi Ţitiriga

Imagini cu trei copii lovind mai mulţi câini legaţi şi puşi să tragă lemne au fost postate recent pe Facebook de un bărbat din comuna argeşeană Hârtieşti. În cauză a fost deschis dosar penal  pentru schingiuirea animalelor.

Poliţia desfăşoară, în acest caz, cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. 

"În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini ce ilustrează trei minori care lovesc mai mulţi câini legaţi cu sfori, ce tracteaza bucăţi de material lemnos, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, conform Legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor", precizează IPJ Argeş. 

În urma verificarilor au fost identificaţi minorii care apar în filmări (copiii au vârste cuprinse între 8 şi 13 ani), precum şi persoana care a postat imaginile pe reţeaua de socializare, respectiv un bărbat de 43 de ani, din comuna Hârtieşti.

"Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale care se impun", mai precizează IPJ Argeş. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Focul lui Sumedru şi petrecerile de Halloween au fost interzise în Argeş

Viitorul poliţist care a salvat un echipaj captiv într-o maşină în flăcări: „Am simţit că e datoria mea” 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite