Focuri de armă pentru alungarea a trei minori care furau fier vechi dintr-un tren

Focuri de armă pentru alungarea a trei minori care furau fier vechi dintr-un tren

Marfarul se deplasa către Constanţa

Un agent de pază, din Constanţa, care însoţea un tren plin cu fier vechi, a fost nevoit să folosească cu un pistol cu bile de cauciuc pentru a alunga trei minori, puşi pe furat din marfar. Evenimentul s-a produs joi după-amiază, la scurt timp după ce garnitura a plecat din staţia CFR Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă


Joi, în jurul orei 15.30, un agent de pază  care însoţea un tren de marfă pe relaţia Buzău-Constanţa a sunat la 112 şi a sesizat faptul că la plecarea din staţia CFR Buzău, pe tren au urcat trei minori care au încercat să sustragă fier vechi. Pentru că au refuzat să coboare, acesta a executat două focuri în plan vertical cu armamentul din dotare.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare Buzău austabilit că în aceeaşi dimineaţă, în jurul orei 07,30, în Staţia CFR Buzău a fost garat un tren de marfă încărcat cu fier vechi, a cărui pază era asigurată de doi agenţi.

În jurul orei 15.30, cu puţin înainte ca trenul să plece din gară, pe unul dintre vagoane au urcat trei minori care au încercat să sustragă fier vechi, iar pentru că au refuzat să coboare, unul dintre agenţii de pază, un constănţean în vârstă de 31 de ani, i-a somat verbal, iar ulterior a executat două focuri în plan vertical cu o armă neletală.

Suspecţii au sărit de pe tren, fiind identificaţi la scurt timp de poliţişti.

Hoţii de fier vechi sunt trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, toţi din municipiul Buzău, care intenţionau să valorifice prada la centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase.

Pe numele celor trei suspecţi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările comiterii faptei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: