Elevă din Liceul Pedagogic, internată cu meningită la Spitalul Judeţean Buzău. Ce măsuri au luat autorităţile

Elevă din Liceul Pedagogic, internată cu meningită la Spitalul Judeţean Buzău. Ce măsuri au luat autorităţile

Arhivă

Nu numai gripa face victime în rândul copiilor. O elevă din Liceul Pedagogic Buzău a fost diagnosticată zilele trecute cu meningită, o formă necontagioasă, spun autorităţile. Fata este internată şi are o evoluţie bună.

Ştiri pe aceeaşi temă


Pe 18 ianuarie, la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean a fost adusă o pacientă în vârstă de 17 ani din Buzău, care, în urma consultului de specialitate a fost depistată cu meningită. 

Adolescenta a rămas internată în secţia de Boli Infecţioase pentru tratament şi îngrijiri medicale. 

”Are o evoluţie bună la acest moment, cu menţiunea că tipul de meningită al acestei paciente nu este unul transmisibil, deci nu reprezintă un pericol pentru colectivitate”, spun reprezentanţii spitalului judeţean. 

Fata este elevă la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” din Buzău. Potrivit conducerii IŞJ Buzău, conducerea liceului a informat la timp Direcţia de Sănătate Publică Buzău.  

”Am fost anunţaţi de conducerea liceului despre acest caz iar imediat cei de la DSP au efectuat dezinfecţia. Nu au fost necesare şi alte măsuri”, a precizat Florina Stoian, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.

Conducerea IŞJ Buzău neagă o informaţie postată pe reţelele de socializare conform căreia, după confirmarea cazului de meningită din Pedagogic, mai mulţi copii s-ar fi simţit rău. 

Meningita reprezintă inflamarea meningelor, membranele care acoperă creierul şi coloana vertebrală, şi este cauzată frecvent de o bacteria sau un virus.

Infecţiile apar mai des în rândul copiilor,a adolescenţilor sau adulţilor tineri, însă riscul există şi pentru persoanele vârstnice sau cele care au un sistem imunitar slăbit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: