Detaliile despre copilăria din vremea comunismului, accesibile contemporanilor la muzeu VIDEO

Detaliile despre copilăria din vremea comunismului, accesibile contemporanilor la muzeu VIDEO

Sursa I. Bunilă

Jucării, jocuri, manuale şcolare, uniforme ale şoimilor patriei şi pionierilor, alături de insigne, medalii, diplome ce răsplăteau performanţele şcolare ale elevilor din perioada comunistă pot fi văzute, începând de marţi, la Muzeul Judeţean Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Aici a fost deschisă expoziţia temporară „Copilăria în Comunism”. 
 
Pentru cei mai în vârstă, expoziţia este o călătorie virtuală în timp. Vizitatorii mai tineri au ocazia să descopere şi interiorul unei locuinţe din perioada comunistă, cu mobilierul, dar şi cu obiectele casnice specifice vremii.
 
Pentru vizitatorii născuţi după Revoluţia din 1989, expoziţia „Copilăria în comunism” este o incursiune într-o lume aproape total necunoscută, dar fascinantă, spun ei.
 
Muzeografii din Buzău au început să strângă obiectele în urmă cu zece ani. În timpul campaniei „Nu le mai aruncaţi! Vă rugăm să le donaţi!”, au fost adunate peste 4.000 de obiecte care reflectă viaţa în timpul regimului comunist. 
 
Expoziţia „Copilăria în Comunism”, de la Muzeul Judeţean Buzău, va putea fi vizitată până pe data de 2 octombrie 2022.  

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările