Un buzoian care-şi cumpărase puşcă din Ungaria, prin curierat rapid, s-a trezit cu mascaţii la uşă VIDEO

Un buzoian care-şi cumpărase puşcă din Ungaria, prin curierat rapid, s-a trezit cu mascaţii la uşă VIDEO

Sursa IPJ Buzău

Poliţişti din toată ţara au organizat joi peste o sută de percheziţii la indivizi care deţin arme de contrabandă, pe care nu le-au declarat, conform legii. La Buzău, descinderile au avut loc la în Ghergheasa, la un cetăţean care cumpărase de curând o armă neletală.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultima perioadă, mai mulţi buzoieni s-au trezit cu poliţia la uşă după ce s-a aflat că deţineau ilegal arme neletale.
 
La începutul lunii decembrie, poliţiştii au organizat trei percheziţii în comuna Verneşti, la domiciliul unui localnic de 62 de ani. Oamenii legii au identificat şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor două arme neletale lungi cu aer comprimat deţinute fără drept, existând indicii că au fost procurate din Anglia. 
 
Totodată, au mai fost descoperite şi ridicate două arme scurte destinate producerii de zgomot, supuse autorizării, deţinute de asemenea fără drept.
 
De asemenea, pe 7 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare cinci mandate de percheziţie în Buzău şi Galaţi pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 
 
În urma acţiunilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat două arme arme de tir sportiv cu aer comprimat supuse autorizării, deţinute fără drept. A fost reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 29 de ani, din Cernăteşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 
 
La Buzău, percheziţiile de joi, 9 decembrie, au avut loc în comuna Ghergheasa. Este vizat de ancheta politiştilor şi se va alege cu dosar penal un localnic care deţinea cel puţin o puşcă neletală, cu aer comprimat, dar care trebuia declarată.
 
 
Percheziţiile sunt coordonate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 Bucureşti. 
 
Acţiunea vizează scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte şi lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid.
 
În total, în descinderile de joi au fost angrenaţi peste 300 de poliţişti, precum şi criminalişti şi luptători de intervenţie şi acţiuni speciale.
 
”Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu”, transmite IGPR.
 
După introducerea pe teritoriul României a armelor şi a muniţiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid.
 
 
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările