Cum explică autorităţile locale deciziile contradictorii ale CJSU Buzău care au bulversat mii de părinţi şi elevi VIDEO

Cum explică autorităţile locale deciziile contradictorii ale CJSU Buzău care au bulversat mii de părinţi şi elevi VIDEO

Sursa I. Bunilă

Potrivit deciziei iniţiale, toţi elevii din municipiul Buzău, dar şi din alte 15 comune, acolo unde rata de infectare depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori, trec sistem online pentru următoarele 14 zile. La nici două ore distanţă, CJSU vine cu o a doua decizie, care o anulează pe prima.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Propunerea ca toate şcolile din localităţile cu rata de infectare ridicată a fost luată la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău şi a fost adoptată în unanimitate în şedinţa CJSU care a avut loc luni seară. 
 
Numai că, la nici două ore, printr-o altă decizie aprobată în cadrul aceluiaşi organism, CJSU anulează prima decizie.
 
Şefii învăţământului buzoian susţin că s-a impus revenirea asupra acestei decizii pentru că nu s-a ţinut cont de un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii şi că nu a existat avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean.
 
”Lipsea ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii şi acolo avem condiţiile în care se intră în online. Neexistând cadrul acesta legal, din start, hotărârea CJSU nu putea merge în continuare, fapt care a condus la anularea ei. Am informat directorii de unităţi în cel mai scurt timp, am anunţat că se fac orele normal, în afara unităţilor care sunt afişate pe site-ul ISJ”, spune Ionel Meiroşu, şeful IŞJ Buzău.
 
Cele două decizii luate luni seară au bulversat pe toată lumea, fie că vorbim de elevi, părinţi sau cadre didactice.
 
Atât reprezentanţii Insituţiei Prefectului, cât şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au refuzat orice discuţie pe acest subiect. Singurul membru al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a comunicat public în acest caz a fost vicepreşedintele organismului, care a ţinut să îşi ceară scuze public în numele colegilor.
 
 
Recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică de a închide şcolile vine după ce, în municpiului Buzău, rata de infectare a depăşit 10 cazuri la mia de locuitori, iar spitalele care tratează pacienţi Covid-19 sunt pline la refuz.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările