Cele mai multe baruri din Buzău funcţionează ilegal. Este rezultatul unui control al Poliţiei Locale

Cele mai multe baruri din Buzău funcţionează ilegal. Este rezultatul unui control al Poliţiei Locale

Arhivă

O sută de baruri şi restaurante din municipiul Buzău funcţionează fără autorizaţie. Este rezultatul unor verificări ale poliţiştilor locali, declanşate în baza dispoziţiei primarului Constantin Toma. Campania a durat patru zile, între 18 şi 22 Iulie 2016, poliţiştii locali fiind însoţiţi pe teren de inspectorii Biroului Comerţ şi Transporturi din cadrul Primăriei Buzău.


În urma iventarierii unităţilor de alimentaţie publică de tip restaurant şi bar, de pe rază municipiului Buzău, s-a constatat că numărul unităţilor cu acest profil este de 184, din care doar 84 de unităţi au obţinut autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică.

„Prin această acţiune au fost înştiinţaţi toţi agenţii economici inventariaţi despre obligaţia intrării în legalitate în ceea ce priveşte autorizarea precum şi consecinţele neautorizarii unităţilor în cauză”, explică reprezentanţii Poliţiei Locale Buzău, într-un comunicat de presă.

Cei care nu şi-au depus documentaţia pentru autorizarea unităţilor de alimentaţie publică de tip restaurant şi bar, până la această dată, vor fi sancţionaţi contraventional cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, în conformitate cu prevederile legii. Ca măsură complementară, se va suspenda activitatea unităţii până la autorizare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: