Asalt al poliţiştilor buzoieni la un cabinet medical din Giurgiu, care ar fi eliberat certificate verzi false VIDEO

Asalt al poliţiştilor buzoieni la un cabinet medical din Giurgiu, care ar fi eliberat
certificate verzi false VIDEO

Arhivă adevarul.ro

Poliţiştii buzoieni sunt angrenaţi, miercuri dimineaţă, 26 ianuarie, într-o serie de percheziţii domiciliare la angajaţii unui cabinet medical individual din judeţul Giurgiu, acuzaţi că au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19. Opt persoane, între care şi un medic, urmează să fie aduse la audieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează cinci percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov. 
 
Descinderile au loc într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti COVID-19. 

Mai precis, activitatea vizează un cabinet medical individual din localitatea Vărăşti, judeţul Giurgiu, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestei entităţi.
 
Dosarul penal are la bază săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi uz de fals. 

Ancheta a pornit de la Buzău, întrucât beneficiarii tranzacţiei cu certificate verzi sunt patru buzoieni, membri ai aceleiaşi familii, doi dintre ei angajaţi în instituţii bancare.
 
Cei patru au devenit suspecţi când, în vara anului trecut, au apărut brusc ca fiind vaccinaţi în Giurgiu cu doza unică de la Johnson & Johnson. Asta, deşi cu numai câteva zile înainte militau pe reţelele de socializare împotriva vaccinării şi a certificatului verde.
 
Conform unor surse din apropierea anchetei, personalul medical a vândut cele patru certificate de vaccinare COVID-19 cu cel puţin 100 de euro bucata. Ar fi dovezi solide, de asemenea, că afacerea cu certificate verzi nu s-a limitat doar la cei patru clienţi din Buzău. 
 
 
Poliţiştii vor pune în executare opt mandate de aducere, persoanele cercetate urmând a fi conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri. În grupul suspecţilor se află un medic de familie, angajaţii cabinetului individual din Vărăşti, Giurgiu, şi cei patru buzoieni care au cumpărat certificatele.
 
Activităţile beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La percheziţii participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău şi Giurgiu şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările