Anchetă după masacrul de la Spitalul Săpoca, declanşată de Avocatul Poporului

Anchetă după masacrul de la Spitalul Săpoca, declanşată de Avocatul Poporului

Avocatul Poporului s-a autosesizat şi va declanşa o investigaţie în unitatea medicală buzoiană unde s-au produs crimele. Renate Weber a declarat că, în astfel de situaţii, se pune problema siguranţei pacienţilor şi a personalului medical.

Ştiri pe aceeaşi temă


Spitalul de la Săpoca era pe lista unităţilor medicale care ar fi urmat pentru un control în acest an. După tragedia produsă, Avocatul Poporului va demara o anchetă.

Avocatul Poporului, Renate Weber, declară că, nenorocirea de la Spitalul de Neupsihiatrie Săpoca, redeschide discuţia legată de modul în care pacienţii şi personalul medical ar trebui protejat de către angajaţi specializaţi, mai ales că la mijloc este vorba despre o unitate cu risc permanent.

În noaptea de 17 spre 18 august, un bărbat internat la Săpoca, folosind un stativ de perfuzii, a atacat colegii de salon şi femeile din salonul vecin. 6 dintre victime au murit, alte 7 fiind şi acum spitalizate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: