VIDEO Schi la maxim în Poiana Braşov. Pentru prima dată în patru ani este deschis S-ul mare de pe Pârtia Lupului. Condiţii excelente pe toate pârtiile

VIDEO Schi la maxim în Poiana Braşov. Pentru prima dată în patru ani este deschis S-ul mare de pe Pârtia Lupului. Condiţii excelente pe toate pârtiile

Pârtia Lupului este o pârtie recomandată schiorilor experimentaţi. FOTOYoutube.com

Poiana Braşov este cea mai aglomerată staţiune de schi din România. Pentru prima dată în patru ani se poate schia pe S-ul mare de pe Pârtia Lupului, dar sunt deschise şi celelalte pârtii. Condiţiile sunt excelente, iar stratul de zăpadă măsoară între 90 şi 120 de centrimetri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noutatea acestui sezon este faptul că pentru prima dată după patru ani se poate schia din nou pe S-ul mare de pe Pârtia Lupului. Este cea mai cea mai râvnită zonă de schi din Masivul Postăvarul, iar pentru a se putea schia aici încondiţii bune a fost nevoie de amenajări speciale şi de zăpadă din plin. Această porţiune de pârtie este însă recomandată însă doar schiorilor experimentaţi.

Pârtia Lupului din Poiana Braşov este o pârtie dificilă cu o lungime de  2.605 metri. Este o pârtie de altitudine, astfel că punctul de plecare este 1.703 metri, iar cel de sosire este la 975. Diferenţa de nivel este una însemnată de 728 de metri.

Toate pârtiile sunt deschise

În Poiana Braşov se poate schia în condiţii  excelente şi pe restul pârtiilor:  Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, Kanzel (0,80 kilometri), pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. De asemenea pe pârtia Bradul se poate schia şi în nocturnă. Funcţionează următoarele instalaţii de transport pe cablu: telegondola, telecabina Capra Neagră, telescaunurile Lupului şi Ruia, dar şi teleschiurile Bradul şi Stadionului.

Pe toate pârtiile condiţiile sunt excelente, stradul de zăpadă măsurând între 90 şi 120 de centrimetri. Vremea se anunţă bună în weekend, dar geroasă. În partea superioară a Masivului Postăvaru temperaturile vor coborî până la -15 grade Celsius, iar în partea inferioară până la -7-8 grade Celsius. 

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii. Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel. Echipamentul de schi se închiriază cu 35-40 de lei.

Tarife mai mici la cazare

Poiana Braşov este însă cea mai aglomerată staţiune de schi din ţară. De la începutul sezonului, adică 8 decembrie 2016 s-au înregistrat peste 1 milion de treceri pe pe la turnicheţii de la pârtii. Asta înseamnă cel mai bun sezon din ultimii 10 ani.

O altă veste bună este că tarifele la cazare au mai scăzut comparativ cu cele practicate în perioasa sărbătorilor. La hoteluri puteţi găsi o cameră la preţuri cuprinse între 200 şi 400 de lei pe noapte. Mai ieftin este la vilele care se închiriază la cheie unde preţul este de 100-150 de lei de cameră pe noapte. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: