Studenţii căminişti ar putea da cu bidineaua

Studenţii căminişti ar putea da cu
bidineaua

La Brasov sunt 4.200 de locuri la camin.

Din 2014, şefii Universităţii Transilvania Braşov vor să le propună căminiştilor să se grupeze în echipe de intervenţie şi să se ocupe vara de igienizarea căminelor. În schimb, ei ar putea fi stimulaţi cu reducerea sau scutirea de la taxa de cămin. La Braşov unul din zece locuri de cămin este rezervat pentru studenţii din anul I.

Varianta aceasta însă urmează să fie discutată. Până atunci, în această perioadă, lucrările de igienizări şi reparaţii la cămine sunt în plină desfăşurare. Acestea vor trebui să fie finalizate până pe 20 septembrie, pentru că, din 27 începe cazarea studenţilor, scrie bzb.ro. Se fac lucrări la camerele de cămin, la cantinele de la complexe şi se vor înlocui şi unele central termice.

Pentru anul următor, conducerea Universităţii se gândeşte să implice mai mult studenţii pe partea de igienizare. Ne-am propus – pentru că şi noi, când eram studenţi, făceam acest lucru – să discutăm cu studenţii şi la maniera cât se poate de deschisă şi de benevolă, să formăm mici echipe de intervenţie şi în această zonă a igienizării spaţiilor comune. Sigur, dacă vom avea aceste echipe, şi Universitatea va veni în compensaţie şi va motiva studenţii care vor participa la aceste lucrări fie prin scutirea de taxe de cazare, fie prin alte variante, a detaliat prof. univ. dr. ing. Daniel Munteanu, citat de bzb.ro. La Braşov sunt 15 cămine şi peste 4.200 de locuri de cazare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: