Nati Meir, condamnat pentru înşelăciune la Braşov. Trebuie să plătească daune persoanelor pe care le-a păcălit

Nati Meir, condamnat pentru înşelăciune la
Braşov. Trebuie să plătească daune persoanelor pe care le-a păcălit

Nati Meir a stat patru ani la închisoare la Gherla. FOTOArhivă.

Judecătoria Braşov l-a condamnat pe Nati Meir la cinci ani de închisoare pentru înşelăciune, dar bărbatul nu va merge la puşcărie deoarece sentinţa a fost contopită cu cea primită la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, tot pentru înşelăciune. Nati Meir trebuie însă să plătească daune de câte 2.000 de euro celor două victime de la Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nati Mair a fost condamnat de mai multe ori pentru înşelăciune. A primit în final o sentinţă de 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat că a păcălit 129 de oameni cărora le-a promis locuri de muncă în Israel. A fost încarcerat la Gherla, dar eliberat anticipat în martie 2016 după patru ani de detenţie.

Fostul deputat şi candidat la preşedinţia României a fost condamnat acum din nou pentru înşelăciune într-un dosar penal care a ajuns pe rolul Judecătoriei Braşov. Două persoane l-au reclamat că le-a luat banii şi le-a promis locuri de muncă în Israel în anul 2012. Sentinţa Judecătoriei Braşov a fost dată vineri 7 octombrie la patru ani de la comiterea faptei. Nati Meir a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru înşelăciune, dar nu va merge la puşcărie deoarece magistraţii au contopit pedeapsa cu cea aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Legal se consideră că Nati Meir şi-a executat deja pedeapsa deoarece este vorba despre înşelăciune în formă continuată, parte din aceeaşi speţă pentru care deja a fost la puşcărie.

În schimb Nati Meir trebuie să le plătească daune de câte 2000 de euro celor două victime de la Braşov. Sentinţa nu este definitivă. „Menţine beneficiul liberării condiţionate acordat la data de 09.03.2016 şi restul rămas de executat în cuantum de 1795 zile. II. Pe latura civilă a cauzei, în temeiul art. 19 şi art. 397 Ncpp, raportat la art. 1357 NCCiv, admite în parte acţiunea civilă formulată şi precizată de persoana vătămată Solomon Candet, şi în consecinţă: Dispune obligarea inculpatului Meir Nati la plata sumei în cuantum de 2.000 Euro, care se va achita în lei la cursul BNR din ziua efectuării plăţii, pentru compensarea prejudiciului cauzat persoanei vătămate Solomon Candet. În temeiul art. 19 şi art. 397 Ncpp, raportat la art. 1357 NCCiv, admite acţiunea civilă, astfel cum a fost formulată şi precizată de persoana vătămată Popescu Valentin, şi în consecinţă: Dispune obligarea inculpatului Meir Nati la plata sumei în cuantum de 2.000 Euro, care se va achita în lei la cursul BNR din ziua efectuării plăţii, pentru compensarea prejudiciului cauzat persoanei vătămate Popescu Valentin“, se arată în sentinţa Judecătoriei Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: