Cum a fost condamnat un bărbat pentru o şpagă de 150 de lei la o pedeapsă mai mare decât cele primite de Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru în dosarul Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Galaţi a pronunţat o hotărâre, rămasă definitivă, prin care l-a condamnat pe un cetăţean moldovean, Ion Ţîu, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu executare pentru  dare de mită.

Ion Ţîu, originar din Republica Moldova, s-a lecuit pe veci de obiceiul de a da mită poliţiştilor de frontieră, pentru ca aceştia să închidă ochii la introducerea de ţigări de contrabandă în România.

La data de 16 octombrie 2015, un ofiţer de poliţie din cadrul unui sector al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a sesizat telefonic Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi cu privire la faptul că Ion Ţîu a dat suma de 150 de lei unor agenţi de poliţie de frontieră pentru ca aceştia să nu ia măsurile legale care se impuneau faţă de el ca urmare a depistării în trafic în timp ce transporta 84 de pachete de ţigări, de provenienţă din Republica Moldova. 

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru luare de mită, iar Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe 19 iulie la 3 ani de închisoare cu executare.  Între timp, hotărârea  a devenit definitivă, întrucât nu a fost atacată la instanţa superioară în termenul legal.

Prin comparaţie, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 4 luni de închisoare în celebrul dosar Microsoft. Prejudiciul în acest caz a fost stabilit la 17 milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite