Experienţa unor vloggeri români care au ales un city-break la Braşov. „A fost o premieră pentru noi“ | VIDEO

Experienţa unor vloggeri români care au ales un city-break la Braşov. „A fost o premieră pentru noi“ | VIDEO

Vloggerii de la HaiHui în 2 au vizitat Braşovul FOTO Ioan Buciumar

Cei doi vloggeri de la Bucureşti au vizitat Braşovul, într-un city break. Arhitectura, istoria, cazarea şi restaurantele au fost de cea mai înaltă calitate. Dar personalul de la o biserică, un muzeu şi telecabina de pe Tâmpa i-au dezamăgit. La final, cei doi spun că un city break la Braşov este o experienţă excepţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi vloggeri cu mare audienţă au vizitat Braşovul şi au realizat un film care a trecut repede de 100.000 de vizualizări. Cei doi tineri de la HaiHui în Doi s-au arătat impresionaţi de cum arată oraşul şi de cum este îngrijit. Nu la fel de încântaţi au putut fi, însă, de cum s-au comportat câteva persoane care ar fi trebuit să îi atragă pe turişti. 
 
Cuplul a intrat în Braşov dinspre Râşnov şi a fost impresionat de cum arată strada Lungă, atât de culorile vii ale clădirilor, cât şi de curăţenie. Ajunşi în Centrul Istoric, au decis să ia masa la restaurantul Roata Norocului, recomandat de gazda lor. Experienţa a fost una plăcută, mâncarea le-a plăcut, iar preţul a fost mai mic de 100 de lei.
 
Prima experienţă neplăcută a fost la cazare, unde nu au reuşit să contacteze gazda. Tot răul spre bine, deoarece au anulat cazarea şi au găsit alta, în centru, care i-a încântat şi despre care au spus că era mai ieftină decât în Măgura. „Este foarte curat, foarte cald. Mi se pare că seamănă foarte mult cu cazarea noastră din Helsinki, ceea ce înseamnă că designul interior, să spunem aşa, este scandinav, minimalist, cu foarte mult bun gust”, spun tinerii. 
 
A doua zi şi-au început ziua în Piaţa Sfatului, unde au luat micul dejun. Istoria zonei i-a impresionat, cu Marele Incendiu din secolul al XVII-lea. Parfumul medieval al străduţelor din zonă i-a încântat pe vloggeri, iar strada Sforii, una din cele mai înguste străzi din Europa, a fost unul din locurile în care s-au oprit imediat după ce au vizitat Biserica Neagră.
 
 

 
Prima experienţă negativă din periplu a venit la Muzeul Prima Şcoală Românească, situat în Prund, o zonă a cartierului Şchei. În Biserica Sfântul Nicolae, în curtea căreia se află muzeul, fotografiatul şi filmatul sunt interzise. Celor doi le-a plăcut foarte mult şi biserica, dar o femeie i-a gonit imediat ce i-a văzut cu camera. 
 
„Aşa sunt trataţi cei care vor să promoveze turismul în România!”, concluzionează vloggerii. Dezamăgirea a continuat în curte, deoarece, pentru a intra la muzeu, este nevoie de un telefon şi de constituirea unui grup de minim 10 vizitatori. 
 
Plimbarea pe sub Tâmpa şi urcarea la vârf au fost alte experienţe frumoase pentru cei doi. Totuşi, şi aceasta a început cu o expierienţă mai puţin plăcută, deoarece programul telecabinei era diferit în trei locuri diferite în care era afişat. Panorama Braşovului de pe vârful Tâmpa le-a tăiat, însă, respiraţia, aşa cum se întâmplă oricărui vizitator. 
 
Cina la un alt restaurant a însemnat încă un moment de bucurie, astfel că restaurantele braşovene au primit notă maximă. La final, cei doi şi-au făcut calculele: 118 dolari sau 520 de lei pentru o zi de city break pentru două persoane, care a inclus cazare, activităţi, două mese la restaurant. 
 
„A fost o zi intensă, cu multe provocări, cu suişuri şi coborâşuri, cu emoţii, dar, în cele din urmă, s-a încheiat frumos şi ne bucurăm că suntem acasă, ne simţim acasă şi acesta este un sentiment pe care foarte rar îl întâlnim în călătoriile noastre”, spun cei doi. 
 
Cei doi bucureşteni spun că nu veniseră niciodată într-un city break la Braşov, ci alegeau Roma, Paris, alte mari oraşe. În ţară alegeau Suceava sau zonele rurale, pentru că erau sătui de oraşe, dar Braşovul li s-a părut o alternativă excelentă de city break. 
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările