Elevul de aur al României este de neegalat la mai toate materiile. „Bate” olimpici mult mai mari decât el

Elevul de aur al României este de neegalat la mai toate materiile. „Bate” olimpici mult mai mari decât el

Ştefan Ionel Dumitrescu FOTO Ioan Buciumar

Un elev din clasa a IX-a de la Colegiul „Ioan Meşotă” din Braşov a câştigat medalii de aur la mai multe olimpiade, chiar dacă a participat la categorii de vârstă mai mari. Cea mai recentă ispravă a sa este medalia de aur de la Balcaniada de Fizică, unde a fost cel mai tânăr din lotul României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi abia acum este în clasa a IX-a, Ştefan Ionel Dumitrescu a participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale dedicate elevilor de liceu. Şi nu doar atât. Elevul-minune de la Colegiul „Doctor Ioan Meşotă” din Braşov a obţinut medalii de aur la competiţii la care toţi ceilalţi concurenţi erau cu câţiva ani mai mari decât el. 
 
Cea mai recentă performanţă a elevului din Braşov este medalia de aur obţinută la Balcaniada de Fizică. Tânărul este pasionat de tot ce înseamnă cunoaştere şi, deşi terminase abia clasa a VIII-a, în vară a lucrat la Matematică probleme de Analiză de clasa a XI-a şi a XII-a, cum ar fi derivate, integrale şi calcul diferenţial. 
 
„Am aflat, în urma rezultatelor de la Olimpiada Naţională de Fizică, la care am luat premiul I la clasa a VIII-a, că am fost acceptat în lotul României pentru Balcaniada de Fizică, fiind cel mai mic. Au ales să ia şi pe cineva de la clasa a VIII-a, ceilalţi participanţi fiind, în urma rezultatelor, de la clasa a IX-a şi a X-a, practic, ei fiind acum într-a X-a şi a XI-a”, a povestit Ştefan cum a ajuns în lotul României. 
 
Ştefan a participat la Olimpiadă şi la Matematică, la Lingvistică şi la Biologie şi a obţinut rezultate remarcabile şi la acestea, în două din cazuri – la Matematică şi Lingvistică – obţinând chiar locul I. Deşi atât de tânăr, Ştefan publică deja lucrări pe un site. 
 
„Mie îmi plac, în general, toate ştiinţele, de aceea şi am un site, www.enciclopul.ro, unde îmi public materiale din toate domeniile: şi matematică, ştiinţe naturale, dar şi discipline umaniste. Din când în când mă mai ocup şi cu scrisul, citesc foarte mult şi public recenzii”, mai spune tânărul. 
 
Orice profesor şi orice şcoală îşi doreşte elevi ca Ştefan. Directorul Colegiului Meşotă, profesorul Dorin Frâncu, este un dascăl fericit. 
 
„Am predat la ei la clasă încă de când erau într-a V-a. El este pasionat de orice materie pe care o face la clasă şi nu numai. În clasa a VIII-a, Ştefan a mai câştigat locul I şi la Olimpiada Naţională de Matematică şi premiul I la Olimpiada de Lingvistică şi premiul I la Concursul Naţional Science On, unde a participat pentru clasa a X-a, el fiind clasa a VIII-a”, a explicat directorul colegiului la care învaţă Ştefan, profesorul Dorin Frâncu.
 
Ştefan nu este doar un elev extraordinar la învăţătură, ci şi unul pasionat de sport, care înoată şi schiază foarte mult. În plus, îi place să citească şi dedică mult timp şi acestei activităţi.
 
Vă mai recomandăm:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările