Elevii vor primi în următorii ani mere, lapte, iaurt, dar şi cornuri sau biscuiţi la şcoală

Elevii vor primi în
următorii ani mere, lapte, iaurt, dar şi cornuri sau biscuiţi la şcoală

Elevii braşoveni vor beneficia în următorii ani de Programul Cornul şi Laptele. FOTONicoleta Chelaru.

Autorităţile locale au discutat depsre cum se va desfăşura Programul Cornul şi Laptele până în 2023. Au fost propuneri ca produsele să fie BIO, iar merele să fie româneşti, nestropite cu pesticide.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copii vor primi la şcoală mere, lapte UHT sau iaurt, precum şi cornuri sau biscuiţi. Pe parcursul săptămânii, fiecare elev ar urma să primească două porţii de mere, două porţii de lapte, o porţie de iaurt şi cinci porţii de produse de panificaţie. Pentru asigurarea diversităţii mărul va fi însoţit de biscuiţi, iar laptele şi iaurtul, de corn.

Există şi propuneri ca aceste produse să fie BIO. „Ar trebui să sprijinim generaţia tânără prin oferirea de produse bio. Braşovul este un judeţ de top în privinţa merelor bio, a lactatelor bio şi a produselor de panificaţie bio. Ar trebui să luăm măsuri de sprijin şi încurajare a firmelor braşovene şi a micilor producători locali pentru a se înscrie la licitaţii“, a declarat Dorin Enache, directorul DSVSA Braşov.

De asemenea s-a discutat despre provenienţei merelor, care ar în trebui să fie de la producători locali şi nu din import, precum şi a calităţii lor, în sensul de a nu fi stropite cu pesticide. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au precizat că în caietele de sarcini la care se lucrează în prezent nu pot fi cuprinse astfel de prevederi, deoarece ele ar impune condiţii restrictive şi discriminatorii de neacceptat pentru Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, instituţia care supervizează desfăşurarea procedurilor de licitaţie.

„Ne dorim să stabilim cât mai curând toate detaliile privind derularea programelor de furnizare a merelor, a produselor lactate şi de panificaţie în instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Braşov, astfel încât să definitivăm caietele de sarcini pe cele trei componente şi să desfăşurăm achiziţiile în timp util. Până săptămâna viitoare ne vom edifica în legătură cu opţiunea între cornuri şi covrigi şi vom avea pregătite drafturi de documentaţii pentru cele trei caiete de sarcini, pe care dorim să le definitivăm prin implicarea tuturor membrilor comisiei”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările