DN1 este blocat între Braşov şi Predeal. Nu se circulă nici pe DN 11 în zona Pasului Oituz. (UPDATE)

DN1 este blocat între Braşov şi Predeal. Nu se circulă nici pe DN 11 în zona Pasului Oituz. (UPDATE)

Foto: arhivă

Circulaţia rutieră în judeţul Braşov se desfăşoară, în această dimineaţă, în condiţii de iarnă, din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

10.37 Circulaţia pe cele trei drumuri naţionale se desfăşoară, în continuare, cu dificultate, din cauza mai multor arbori căzuţi pe carosabil. Şoferii sunt sfătuiţi să îşi echipeze maşinile de iarnă şi, dacă este posibil, să aleagă rute ocolitoare. Potrivit Companiei de Drumuri Naţionale, regionala Braşov, arborii au fost traşi pe acostament, dar pentru a nu bloca complet traficul, nu au fost tăiaţi şi mutaţi din zonă. Din cauza tirurilor care se deplasează cu dificultate, se mai pot crea blocaje de câteva minute.

8.30 Conform centrului Infotrafic, mai multe drumuri naţionale sunt blocate, iar circulaţia se desfăşoară cu mare dificultate pe alte drumuri din ţară.

La această oră, ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteorologice (ninsoare abundentă), trei drumuri naţionale importante sunt blocate.

Este vorba despre:

- DN1 Braşov - Predeal, în zona localităţii braşovene Timiş

- DN 11B Cozmeni - Târgu Secuiesc (judeţul Harghita) - arbori căzuţi pe partea carosabilă şi ninsoare abundentă

- DN11, în zona Pasului Oituz, judeţul Covasna - aceleaşi cauze

Pe numeroase artere rutiere circulaţia auto se desfăşoară în condiţii de iarnă. Este vorba despre  DN7C, la Piscu Negru (Argeş) şi Bâlea (Sibiu), DN7A, la Voineasa (Vâlcea), DN1A, în judeţul Prahova şi majoritatea drumurilor naţionale din judeţul Harghita.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu se deplaseze către zonele muntoase cu vehicule neechipate corespunzător, să se intereseze înainte de a pleca la drum cu privire la traseul ce urmează a fi parcurs (la numărul de telefon 021/9360 al Comandamentului Central de Iarnă), să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile maşinii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările