DN 1, coşmarul şoferilor în această vară. Un drum de la Braşov la Otopeni poate dura şi şase ore

DN 1, coşmarul şoferilor în această vară. Un drum
de la Braşov la Otopeni poate dura şi şase ore

Cozile de maşini se întind pe câţiva kilometri. FOTOArhivă.

DN 1 este cel mai circulat drum din România, iar autorităţile s-au gândit să le pună din nou răbdarea la încercare şoferilor. După ce podul de la Predeal a intrat în reparaţii, acum sunt lucrări şi la Posada. Totul în plin sezon turistic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă trebuie să mergeţi de la Braşov spre Ploieşti, Aeroportul Otopeni sau Bucureşti nu alegeţi DN1 în această perioadă deşi este ruta cea mai scurtă. Ca să scăpaţi de multă bătaie de cap mergeţi direct pe DN1 A chiar dacă veţi da aici de foarte multe tiruri şi de două semafoare în zona Cheia-Vălenii de Munte.

Pe DN1 a intrat în reparaţii podul de la Predeal, acum două săptămâni. Cum era de aşteptat circulaţia a devenit un adevărat calvar. Se circulă alternative pe un singur fir şi se formează cozi de câţiva kilometri mai ales în weekend. Un braşovean a fost pe punctul să piardă avionul duminică. Norocul său a fost că a plecat de acasă la ora 15.00 deşi avionul decola la ora 22.00. A reuşit să ajungă la aeroport puţin după ora 21.00. Astfel un drum care în mod normal nu durează mai mult de două ore s-a tranformat într-o călătorie de coşmar de şase ore.

În weekend circulaţia este un calvar. Între Buşteni şi ieşirea din Predeal spre Braşov se merge bară la bară şi se fac şi două ore. Cozile se întind pe kilometric întregi. Drumul este mai greu pe sensul dinspre Bucureşti spre Braşov şi nu invers cum era până acum. Asta deoarece şoferii care vin la Braşov stau de două ori la coadă, deoarece poliţiştii care dirijează circulaţia dau drumul spre Bucureşti şoferilor care vin pe DN1, dar şi celor care intră pe DN1 dinspre Pârâul Rece.

Pentru ca tabloul de coşmar să fie unul complet au început lucrările şi la podul de la Posada, astfel că se aşteaptă ca de acum înainte cozile de maşini să înceapă chiar de la Câmpina.

Centrul Infortrafic informează că pe DN1 Ploieşti – Braşov, în zona localităţii prahovene Posada (la km 114+392 m), au început  ‘din  20 iulie 2015, unele lucrări la pod. Din acest motiv, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un fir, alternativ. Lucrările vor fi întrerupte vineri, 24 iulie 2015, la ora 12.00, urmând a fi reluate de luni. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte regulile de circulaţie şi semnalele lucrătorilor de la drumuri prezenţi în zona lucrărilor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările