Cristian Radu Nema are cea mai mare colecţie de filme româneşti

Tânărul, student la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie, are şi o colecţie impresionantă de afişe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Radu Nema are, la 23 de ani, o colecţie impresionantă de filme româneşti, care, susţine el, o depăşeşte pe cea a Arhivei Naţionale. Braşoveanul este şi posesorul unei colecţii de peste 200 de afişe cu filme româneşti, dar şi cu fotografii realizate împreună cu actori de mare clasă.

Toţi pereţii sunt plini de afişe cu filme româneşti sau poze care-l înfăţisează pe Cristian Radu Nema alături de Gheorghe Dinică, Florin Piersic, Mircea Albulescu, Sergiu Nicolaescu, Florin Zamfirescu, Mitică Popescu, Mircea Diaconu etc. Nici tavanul camerei nu face excepţie. Acesta este plin de bileţele pe care sunt trecute doar o parte din titlurile filmelor româneşti pe care le deţine. „Nu mi-au încăput toate", explică tânărul.

Şi-a întâlnit personal idolii

Cel care l-a transformat într-un împătitmit al cinematografiei româneşti a fost „Păcală". „Mi-a plăcut acest film foarte mult şi, după ce l-am văzut, m-am apucat să-mi strâng seria «Comisarul». Apoi, am tot strâns şi nu credeam că voi ajunge să deţin mai multe filme româneşti decât Arhiva Naţională. Acum am ajuns la peste 500 de filme", spune braşoveanul.


Chiar dacă este un fan înflăcărat al filmelor, nu s-a lăsat până când nu i-a întâlnit personal pe idolii lui şi s-a fotografiat cu ei. „Nu cred că există personalităţi în România pe care să nu le fi întâlnit. Cred că am poze cu vreo 500 de artişti. Singurii pe care nu i-am cunoscut personal au fost Colea Răutu, Ştefan Bănică şi Toma Caragiu", spune tânărul.

A realizat coperta albumului Phoenix

Cristian Radu Nema este şi un mare pasionat de fotografie şi a reuşit să realizeze coperta ultimului album al trupei Phoenix, intitulat „Back to the future". „Eu sunt fotograful lor şi pozele lor oficiale sunt făcute de mine. În 2008 le-am produs şi regizat videoclipul la piesa «Touché, touché»", spune Cristian Radu Nema.

Fotograf la Cannes

Tot fotografia l-a dus pe braşovean, anul trecut, pe covorul roşu de la Cannes, la Festivalul de Film. „Am fost singurul fotograf român prezent la eveniment. I-am văzut pe Brad Pitt, Angelina Jolie, Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Mariah Carey sau Paris Hilton. Mă bucur că am fost alături de regizorii români Cristian Mungiu şi Corneliu Porumboiu. Prezenţa mea la Cannes a fost unul dintre visurile mele împlinite, acela de a mă afla printe oameni «mari»", spune braşoveanul.

Colecţia de filme şi afişe nu va muri

Cristian Radu Nema este în ultimul an la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie, Secţia Multimedia Sunet Montaj, iar după licenţă vrea să facă un master, tot în film, în Columbia sau California „Îmi doresc să fiu printre actori, să trăiesc printre ei". Cât priveşte colecţia sa de filme şi afişe, mesajul care stă scris deasupra uşii camerei sale este clar: „Sfârşitul nu-i aici". 

Întrebări şi răspunsuri:

S-a făcut şi un film cu numele tău?

Da, intitulat „Nema". Eram în anul I de facultate şi s-a organizat un concurs de proiecte de film pentru studenţi. Atunci, a venit o colegă la mine şi m-a întrebat dacă nu vreau să facă un film despre mine. Am fost de acord şi timp de o lună am fost filmat zi şi noate. Filmul a ocupat locul II.

Care este regizorul tău preferat?

Îl admir foarte mult pe Sergiu Nicolaescu. L-am întâlnit prima oară în 2004 şi mă bucur că luna trecută, când a împlinit 80 de ani, am putut fi alături de el.

Ce-i place:

„Îmi place fotografia, pentru că prin ea rămân cu amintirea. Îmi place frumosul şi îmi place să fac lumea mai bună, iar unde este numele meu să fie numai bine", a spune tânărul.

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac oamenii răi, nu-mi place fumul de ţigară, Bucureştiul şi amenzile de tren. În patru ani de când sunt la facultate, în Bucureşti, vin cu naşul şi am luat vreo cinci amenzi", afirmă Cristian Radu Nema.

Profil.

Născut. 27 februarie 1987, Braşov.

Studii. Student Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie.

Familie. Părinţi.


Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: