Cea mai lungă pârtie de schi din România este în Poiana Braşov FOTO şi VIDEO

Cea mai lungă pârtie de schi din România este în Poiana Braşov FOTO şi VIDEO

Foto:ski trip.ro

Cea mai mare pârtie are o lungime de 4,6 kilometri. Este vorba de pârtia Drumul Roşu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poiana Braşov este singura staţiune de schi care atrage anual peste 3.000 de turişti englezi şi care a fost votată de către aceştia ca fiind cea mai ieftină destinaţie de schi din lume. Staţiunea montană are o capacitate de cazare de aproape 2.800 de locuri în hoteluri şi pensiuni, cele mai multe fiind clasificate la trei şi patru stele, potrivit datelor din baza de date a Ministerului Turismului, citate de zf.ro

Click pe poze pentru mai multe imagini din Poiana Braşov


A doua cea mai lungă pârtie din România este în Vatra Dornei (judeţul Suceava). Pârtia Dealul Negru are 3 kilometri. Locul trei este ocupat de pârtia Drumul de Vară din Sinaia, cu o lungime de 2,9 kilometri, potrivit datelor de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale.

În top 10 pârtii mai sunt Lupului (Poiana Brașov) - 2.860 metri, Sulinar (Poiana Brașov) - 2.500 metri, Cocoșul (Predeal) - 2.250 metri, Sub Teleferic (Poiana Brașov) - 2.220 și Clăbucet (Predeal) - 2.100 de metri.


Noua hartă a domeniului schiabil din Poiana Braşov


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările