Capitala, surclasată la creşterile salariale în pandemie. Judeţele unde angajaţii câştigă mult mai bine decât acum doi ani

Capitala, surclasată la creşterile salariale în pandemie. Judeţele unde angajaţii câştigă mult mai bine decât acum doi ani

Salariile în perioada pandemiei au crescut cel mai mult în judeţele Cluj şi Timiş

Bucureşti nu a ţinut pasul cu Cluj şi Timiş în ceea ce priveşte creşterile salariale din perioada de pandemie. Astfel, salariul mediu la Cluj a ajuns foarte apropiat de cel din Capitală

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu toate că economia a avut de suferit în perioada pandemiei, salariile au crescut simţitor din 2019 până în vara acestui an. Institutul Naţional de Statistică a publicat datele referitoare la salariul mediu în fiecare judeţ în iulie 2021 şi avem parte de o surpriză. 
 
Capitala a fost foarte aproape să nu prindă top 10 în ce priveşte creşterea salariului mediu net în iulie 2021 faţă de aceeaşi lună a anului 2019. Judeţele în care s-a înregistrat cea mai mare creştere sunt Cluj şi Timiş, ambele cu salarii cu 22% mai mari decât înaintea pandemiei. 
 
În valoare netă, salariul mediu a crescut la Cluj de la 3.498 la 4.277 lei, în timp ce la Bucureşti creşterea a fost de la 4.019 la 4.640, adică de doar 15%.  
 
Creşteri importante s-au înregistrat şi la Constanţa şi Sibiu, de 18%, în Bihor de 17%, în Mureş de 16%, în Alba, Bucureşti şi Olt de 15%. Top 10 este încheiat de Braşov, unde salariul mediu net a crescut cu 14%, de la 2.890 la 3.284 lei. 
 
Tulcea şi Vâlcea au cunoscut şi ele creşteri de 14 procente, în timp ce în Călăraşi, Dolj şi Hunedoara salariile cu crescut cu 13%. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările