Cum a ajuns PETrică un real succes la Braşov. Peste 5.000 de ambalaje din plastic sunt recuperate zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PETrică strânge 100.000 de ambalaje în 20 de zile FOTO Ioan Buciumar
PETrică strânge 100.000 de ambalaje în 20 de zile FOTO Ioan Buciumar

Automattul care colectează ambalaje la Braşov nu a mai fost ridicat, după ce a strâns peste 100.000 de ambalaje în mai puţin de trei săptămâni

Mai puţin de trei săptămâni i-au fost necesare lui PETrică să strângă 100.000 de ambalaje reciclabile. Amplasat de Primăria Braşov în Livada Poştei cu ocazia Forumului Oraşelor Verzi, chioşcul care strânge PET-uri, doze de aluminiu şi sticle a ajuns la impresionanta cifră în 20 de zile. 

Potrivit unui calcul simplu, PETrică a strâns 5.000 de ambalaje pe zi, ceea ce este impresionant, având în vedere faptul că operaţiunile de colectare de ambalajelor din automatul de colectare durează ceva timp. 

Atracţia a fost, însă, foarte mare, ca urmare a faptului că, pentru fiecare 10 ambalaje, se primea un tichet care putea fi schimbat cu un bilet de autobuz, în valoare de 5 lei. Practic, pentru un ambalaj, cel care i-l ducea lui PETrică primea 50 de bani. 

Cu toate acestea, unul din cinci braşoveni nu era interesat de biletul de autobuz primit, dacă avem în vedere că la chioşcul RAT care schimba tichetul oferit de automat cu un bilet de autobuz s-au oferit puţin peste 2.000 de bilete. 

Iniţial, automatul trebuia să rămână în Livada Poştei doar pe durata evenimentului organizat de Primăria Braşov, însă succesul de care s-a bucurat acesta în rândul cetăţenilor a determinat autorităţile să nu-l mai ridice, chiar dacă se înregistrează pierderi prin utilizarea lui. 

Faptul că se reciclează, însă, atâtea ambalaje care ar fi dăunat naturii este considerat de Primăria Braşov mult mai important decât suma oferită pentru transportul în comun în cazul celor care reciclează. 

Braşovenii s-au obişnuit atât de mult să vină la PETrică şi să recicleze ambalajele, încât în a doua perioadă de trei săptămâni au fost colectate şi mai multe PET-uri, doze şi sticle. 

Vă mai recomandăm:

A fost închis restaurantul din Braşov care sfida restricţiile şi-i primea şi pe clienţii nevaccinaţi

Festivalul Gorunului de la Mercheaşa. Ce surprize îi aşteaptă pe cei ce merg la sărbătoarea copacului de 900 de ani 

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite