Cămătari şantajişti, reţinuţi de procurori

Cămătari şantajişti, reţinuţi de procurori

Cei trei indivizi au fost reţinuţi de procurori pentru 24 de ore

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus luni punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Sergiu Custură şi Dan Ciurar pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi camată, iar pe Szabar Custură pentru şantaj, camată şi complicitate la camătă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a reieşit faptul că, în luna august 2015, inculpaţii Custura Sergiu şi Custură Szabar, au exercitat acte de violenţă verbală şi fizică, constrângând-o pe persoana vătămată C.A, să transmită inculpatului Custura Sergiu proprietatea unui apartament situat în Ghimbav ai căror proprietari erau persoanele vătămate C. V. şi C.N., bun cu privire la care persoana vătămată C.A. avea procură specială de vânzare, determinând-o astfel să-şi execute o datorie bănească ce provenea dintr-un împrumut cămătăresc, în cuantum de 14.800 euro, acordat în luna martie 2015 de inculpatul Custura Sergiu, împrumut ce avea o dobândă lunară de 10%”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, procurorul Alina Comăniţă.
De asemenea, la data de  3 octombrie 2015, Custură Szabar şi Ciurar Dan l-au şantajat pe M.L. să nu sesizeze poliţia cu ocazia producerii unui eveniment rutier de către acesta din urmă, soldat cu avarierea autoturismului marca Ssangyong Rexton deţinut de Ciurar Dan, cu titlu de garanţie pentru împrumutul acordat unui cetăţean italian.
Cu această ocazie, cei doi indivizi i-au luat cheile de la autoutilatară şi au constrâns-o în acest fel pe persoana vătămată să facă schimb de autoturisme, determinând-o să cumpere autoturismul avariat şi să-i vândă lui Ciurar Dan propriul autovehicul, încheind la aceeaşi dată două contracte de vânzare-cumpărare fictive, în urma cărora persoana vătămată devenea proprietarul autoturismului  Ssangyong Rexton, iar Ciurar Dan primea proprietatea autoutilitarei  marca Iveco cu nr. de înmatriculare BV 13 MHE.
„În sarcina inculpatului Custură Szabar s-a reţinut şi fapta de complicitate la camătă, materializată în intermedierea, în cursul lunii septembrie 2015, a obţinerii unui împrumut cu dobândă pentru un cetăţean italian, pe care l-a pus în legătură cu inculpatul Ciurar Dan, fiind astfel obţinut un împrumut de 2000 euro, pentru care a fost lăsat garanţie autoturismul marca Ssangyong Rexton. Totodată, probatoriul a evidenţiat că inculpaţii Custura Sergiu, Custură Szabar şi Ciurar Dan, fără a fi persoane autorizate, au dat bani cu dobândă începând cu anul 2013, respectiv anul 2014, desfăşurând această activitate ca îndeletnicire, dobânda practicată fiind între 10 şi 20%”,  a mai precizat procurorul Alina Comăniţă.
Inculpaţii a fost reţinuţi pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov cu propunere de arestare preventivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările