Braşov: Sărbătoare în cea mai mare comunitate romă din ţară

Braşov: Sărbătoare în cea mai mare comunitate romă din ţară

Tinerii romi au oferit un spectacol de dansuri

O serbare prilejuită de celebrarea Zilei Internaţionale a Romilor a avut loc în cartierul Gârcini al municipiului Săcele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul a avut loc la Şcoala Generală nr. 5 din această localitate şi a fost organizat de cadrele didactice, cu sprijinul Primăriei Săcele. Cartierul Gârcini este cea mai mare comunitate compactă de romi din România, în această zonă locuind, potrivit estimărilor asociaţiilor reprezentanţilor acestei etnii, peste 10.000 de persoane.

Cu acest prilej, elevii Şcolii Generale nr. 5, care este cea mai mare din ţară, având peste 1.350 de cursanţi, au pregătit un program artistic, care a inclus numeroase cântece şi dansuri tradiţionale, precum şi scenete şi poezii care au prezentat viaţa comunităţii rome. Programul a fost urmat de un spectacol de teatru de păpuşi, care s-a bucurat de un real succes în rândul copiilor.

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, la sediul Primăriei Săcele, a fost deschisă, în ajunul Sărbătorilor Pascale, o expoziţie de icoane şi felicitări realizate tot de elevii şcolii din Gârcini.

Subprefectul Carol Ambrus s-a declarat impresionat de prestaţia tinerilor artişti şi a reamintit de eforturile care se fac la nivelul Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov pentru elaborarea unei strategii care vizează îmbunătăţirea situaţiei romilor din judeţ: „Avem în vedere aspecte legate atât de educaţie, sănătate, nivel de trai, cât şi de integrarea pe piaţa muncii. Spectacolul pe care l-am văzut astăzi demonstrează un real potenţial care trebuie valorificat. Vrem ca reprezentanţii acestei etnii să se dovedească cetăţeni de nădejde ai judeţului, cu respectarea tuturor drepturilor şi obligaţiilor impuse de acest statut", a spus Ambrus.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările