Braşov: Finalizarea centurii şi sensurile giratorii, prioritare

Braşov: Finalizarea centurii şi sensurile giratorii, prioritare

Grosul banilor de la buget se va duce şi în acest an pe... asfalt. Foto: ADS

Municipalitatea şi-a propus să investească mare parte din buget în infrastructură şi să creeze noi străzi de legătură între cartiere şi pasaje peste calea ferată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bugetul Braşovului pe 2011, care va fi de aproximativ 180 de milioane de lei, după cum previzionează edilii, va fi direcţionat cu prioritate spre investiţiile în infrastructură.

Cel mai important proiect, care va demara anul acesta, este tronsonul III al centurii ocolitoare a Braşovului, care va scoate tot traficul greu din oraş.

Investiţia este de 30 de milioane de euro, iar municipalitatea nu va da bani decât pentru expropierea terenurilor, restul finanţării fiind de la Ministerul Transporturilor.

Pe lista de investiţii se află şi realizarea pasajului peste calea ferată în zona străzii Independenţei. Valoarea lucrărilor este de 23,68 milioane lei, din care 18,75 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile.

De asemenea, edilii vor să creeze o legătură rutieră directă între cartierele Tractorul şi Triaj, dar şi între cartierul Noua şi strada Crinului, printr-o nouă arteră, ce va trece pe sub podul de la Selgros.

De asemenea, municipalitatea îşi propune să desfiinţeze, vara aceasta, semafoarele de la intersecţiile Hărmanului cu Vlahuţă şi Gemenii şi să construiască două noi sensuri giratorii.

În 2011 va continua şi programul de reabilitare străzi mai ales în zonele De Mijloc, dar şi Crişan, Dobrogei sau Traian.

Nu în ultimul rând, autorităţile locale speră că, anul acesta, modernizarea Pieţei Unirii nu va mai fi doar o vorbă, ci şi faptă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările