Admitere Facultate 2013. La Braşov, Universitatea Transivania, fiecare facultate şi-a ales modul de admitere a viitorilor studenţi

Admitere Facultate 2013. La Braşov, Universitatea Transivania, fiecare facultate şi-a ales modul de admitere a viitorilor studenţi

Stundeţii se luptă pentru a obţine un loc bugetat. FOTOArhivă.

Fiecare dintre cele 18 facultăţi şi-au ales metoda de admitere. Toate condiţiile sunt publicate detaliat pe www.unitbv.ro, la secţiunea reglementări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Majoritatea facultăţilor au ales ca admiterea să se facă pe bază de dosar, luându-se în calcul 100% media de la Bacalaureat. Unele facultăţi tehnice vor ţine cont 60% de media de la Bacalaureat şi 40% de nota de la matematică sau fizică. Tot la facultăţile tehnice mai există şi altă posibilitate de admitere: 50% media de la Bacalaureat şi 50% media celor patru ani de liceu.

Examen se va da doar la Facultatea de Medicină. 90% din medie va conta rezultatul unei test grilă la biologie şi chimie şi doar 10% media de la Bacalaureat. Şi la Facultatea de Muzică, 90% se va ţine cont de aptitudinile candidatului şi doar 10% de media de la Bacalaureat. La Facultatea de Sport, pe lângă probele fizice, se va da şi un test grilă la Biologie. La Facultăţile cu predare în limbi străine va exista o probă eliminatorie de engleză, franceză sau germană.

Taxele la Universitatea Transilvania sunt în 2500 şi 5.000 de lei. Anul acesta sunt diaponibile 5.000 de locuri la cele 18 facultăţi.Cea mai scumpă facultate rămâne tot Muzica, unde anul costă 5.500 de lei. Şi la specializarea Balneofizioterapie, tot din cadrul Facultăţii de Medicină, taxele sunt piperate, de la 3.500 de lei la 4200 de lei. La restul facultăţilor taxele sunt între 2.500 şi 3.500 de lei pe an.

Singurele facultăţi unde taxa rămâne neschimbată sunt Dreptul şi Sociologia. Studenţii vor plăti 2.500 de lei pe an. La Universitatea Transilvania sunt aproape 5.000 de locuri la cele 18 facultăţi. Nu se ştie încă însă câte vor fi cu taxă şi câte vor fi bugetate. Taxa de încriere este între 100 şi 150 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Lista completă a taxelor poate fi vizualizată pe site-ul universităţii.

Studenţii de la Mecatronică, cei mai buni din ţară

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: