Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unui copil care a încercat să se sinucidă într-un centru de plasament

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unui copil care a încercat să se sinucidă
într-un centru de plasament

Copilul a declarat că a înghiţit cinci pastile. FOTOArhivă.

Avocatul Poporului a demarat o anchetă în cazul unui băiat de 16 ani care ar fi încercat să se sinucidă la un centru de plasament chiar în ziua de Paşte. Ancheta vizează o posibilă încălcarea articolelor din Constituţie care prevăd ocrotirea minorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul tânărului de 16 ani care ar fi încercat să se sinucidă într-un Centru de Plasament chiar în ziua de Paşte.

„Avocatul Poporului efectuează o anchetă în cazul unui minor de 16 ani care a încercat să se sinucidă chiar în ziua de Paşti, în Complexul de servicii Hărman - Casa de tip familial Sf. Patrik, unitate aflată în subordinea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Braşov. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor“, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Băiatul ar fi încercat să se sinucidă chiar în ziua de Paşte. El le-a spus asistentelor de la centru care veniseră să îi administrase tratamentul de seară că a luat cinci pastile. Acestea au sunat la 112, iar băiatul a ajuns la Spitalul de Pediatrie. Nu avea semne de intoxicaţie, dar pentru siguranţă medicii l-au ţinut sub observaţie. Nu se ştie de unde a făcut rost copilul de pastile, mai ales că la centru toate medicamentele sunt încuiate într-un dulap. Analizele nu au putu stabili nici de doză de medicamente a înghiţit copilul. Băiatul este acum înafara oricărui pericol. La momentul incidentului Direcţia pentru Protecţia Copilului a dat următoarea explicaţie:

„Tânărul în cauză este într-o stare emoţională delicată, pentru că sora lui a ieşit din sistemul de protecţie al statului după împlinirea vârstei de 18 ani şi nu mai locuiesc aproape unul de altul. Tânăra a locuit în a doua casă familială din acelaşi imobil, curtea fiind comună. Duminică seară (n.r.8 aprilie), angajaţii urmau să administreze copiilor tratamentul obişnuit. Când au ajuns la minorul în cauză, acesta a declarat că a luat deja cinci pastile, moment în care, conform procedurii, a fost apelat Dispeceratul 112, apelul fiind direcţionat către Ambulanţă şi Poliţie. Astfel, minorul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Copii Braşov, unde se află sub observaţie“, a declarat Lidia Mailat, purtător de cuvânt la Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: