Agricultură de risc la Braşov. Cinci crescători de cannabis, arestaţi

Agricultură de risc la Braşov. Cinci crescători de cannabis, arestaţi

Camera în care se cultiva cannabis FOTO Poliţia Română

Cinci persoane din judeţul Braşov au fost arestate pentru 30 de zile, pentru că poliţiştii şi procurorii au descoperit că acestea cultivau şi vindeau cannabis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un număr de 15 percheziţii au efectuat poliţiştii Biroului de Crimă Organizată Braşov, sub coordonarea procurorilor DIICOT Braşov, la persoane bănuite de trafic de droguri. În urma percheziţiilor, 5 bărbaţi au fost arestaţi pentru 30 de zile. 
 
„În cursul lunii mai 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov, s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în judeţul Braşov, s-ar fi constituit o grupare infracţională organizată, ai cărei membri ar fi comercializat, la preţul de 50 lei/gram, droguri de risc (cannabis), provenit din culturi indoor”, a declarat comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.
 
Astfel, procurorii au decis că sunt necesare cele 15 percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Braşov, în urma cărora poliţiştii au descoperit rezultatele activităţii grupării. 
 
„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 4 kilograme de cannabis, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, precum şi 18.900 de euro, 9.500 de lei, 200 de dolari şi 100 de lire sterline, telefoane mobile şi laptopuri. De asemenea, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, formată din 33 de plante, precum şi instalaţii utilizate pentru dezvoltarea acesteia”, a mai spus reprezentanta poliţiştilor braşoveni.
 
Cele 5 persoane conduse la audieri au fost reţinute şi, apoi, prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi, care a decis că acestea trebuie să fie cercetate în stare de arest în următoarea lună. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Burebista.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările