Şerveţelele umede, motivul pentru care canalizarea din Codlea se înfundă la fiecare trei săptămâni

Şerveţelele umede, motivul pentru care canalizarea din Codlea se înfundă la fiecare trei săptămâni

Şerveţele umede scoase din canalizarea de la Codlea FOTO Compania Apa Braşov

La o adresă din Codlea, canalizarea se înfundă la fiecare trei săptămâni pentru că locuitorii din zonă aruncă şerveţelele umede în aceasta.

La fiecare trei săptămâni, angajaţii Companiei Apa Braşov sunt nevoiţi să intervină pentru desfundarea canalizării la aceeaşi adresă din Codlea. Un cămin de ape uzate de pe strada 9 Mai se înfundă cu regularitate din cauza faptului că locatarii din zonă aruncă în canalizare şerveţele umede. Acestea nu se topesc, precum hârtia igienică, iar aruncarea lor în canalizare duce la blocarea acesteia. 
 
„O dată la trei săptămâni, canalizarea se înfundă la Codlea, la aceeaşi adresă, cu acelaşi tip de deşeuri. Facem un apel, dat fiind şi contextul epidemiologic, către toţi cetăţenii localităţii Codlea şi nu numai, să aibă grijă ce aruncă în toaletă. Şerveţelele umede, absorbantele şi orice obiect care conţine plastic nu se aruncă în toaletă, ci la coşul de gunoi”, a subliniat Alina Bălătescu, purtător de cuvânt Compania Apa Braşov. 
 
Cu toţii ne dorim să avem apă cât mai bună şi canalizare de cea mai înaltă calitate, dar pentru aceasta trebuie să dăm dovadă şi de responsabilitate. 

Cantitatea de şerveţele umede găsită în reţeaua de canalizare de la Codlea este una impresionantă, potrivit reprezentanţilor Companiei Apa, astfel că numărul locuitorilor din zonă care aruncă astfel de deşeuri în canalizare este foarte mare. Neglijenţa acestora îi afectează atât pe vecini, cât şi pe ei înşişi. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările