Sumă uriaşă atrasă în Dâmboviţa pentru dezvoltarea infrastructurii de apă potabilă şi de apă uzată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
proiect POIM Dambovita

Prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), în următorii 2 ani, vor ajunge în Dâmboviţa aproximativ 450 milioane euro. Suma este una de natură să dezvolte infrastructura de apă şi apă uzată din judeţ.

Semnarea contractului de finanţare pentru cel mai important proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Proiectul va avea un impact uriaş pentru judeţul Dâmboviţa, nu doar prin amploarea lucrărilor, dar şi prin numărul localităţilor care vor beneficia de pe urma lui.  

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, ce se va bucura de o finanţare în valoare de 449.874.319 Euro, echivalentul a 2.225.573.245 lei, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), prevede reabilitarea, extinderea şi înfiinţarea de reţele noi de alimentare cu apă şi canalizare în 52 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT-uri) - comune, oraşe, municipii - şi realizarea de investiţii complementare în alte 9 UAT-uri”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. 

De investiţiile viitoare vor beneficia aproape 122.000 de dâmboviţeni. Apa potabilă livrată va fi controlată microbiologic în permanenţă. 

„O altă mare problemă căreia îi vom pune capăt prin proiect este cea legată de serviciile de canalizare. 119.886 locuitori vor beneficia de o mai bună tratare a apelor uzate. Cuantificate în indicatori tehnici, obiectivele proiectului sunt următoarele: 300,5 km de reţea nouă de distribuţie a apei potabile şi 59,9 km de reţea de apă - reabilitată; 198 km de conducte de aducţiune extinse şi reabilitate; 8 staţii de tratare nou-construite; 11 rezervoare de înmagazinare reabilitate; 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile nou-construite. În ceea ce priveşte apa uzată, proiectul se va concretiza în înfiinţarea, dar şi extinderea reţelelor de canalizare cu 448 km; realizarea unei conducte colectoare de transfer - refulare sub presiune, în lungime de 133 km; construirea a 2 staţii de epurare; extinderea a 7 staţii de epurare existente”, a mai spus Ştefan.

În plus, vor fi înfiinţate un dispecerat regional SCADA şi 18 dispecerate locale. 

proiect POIM Dambovita

Una peste alta se vor realiza investiţii de reabilitare, extindere şi înfiinţare reţele de alimentare cu apă şi canalizare în următoarele UAT-uri : Târgovişte, Moreni, Fieni, Pucioasa, Răcari, Aninoasa, Băleni, Brăneşti, Braniştea, Buciumeni, Bucşani, Butimanu, Ciocăneşti, Cobia, Conţeşti, Corbii Mari, Dragodana, Dragomireşti, Finta, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniţei, Hulubeşti, Iedera, Lucieni, Ludeşti, Lunguleţu, Malu cu Flori, Măneşti, Mătăsaru, Mogoşani, Moroeni, Morteni, Niculeşti, Nucet, Ocniţa, Odobeşti, Perşinari, Petreşti, Pietroşiţa, Potlogi, Produleşti, Răzvad, Şotânga, Tătărani, Ulmi, Văcăreşti, Valea Lungă, Vişina, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa (52 UAT-uri), la care se adaugă UAT-urile Găeşti, Titu, Slobozia Moară, Crângurile, Sălcioara, Valea Mare, Răscăeţi, Doiceşti, Dobra în care se fac investiţii complementare.

Vă mai recomandăm şi:

 

POIM şi POR, axele de lucru pentru primari, în cadrul unei întâlniri la Mija Parc

Sute de milioane de euro, pompate în 52 de comune, într-un amplu proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canal  din judeţ

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite