Programul evenimentelor organizate de Sfântul Nicolae la Brăila

Programul evenimentelor organizate de Sfântul Nicolae la Brăila

FOTO Arhivă Adevărul

Arhiepiscopia Dunării de Jos va derula, în perioada 3-6 decembrie 2019, mai multe activităţi filantropice şi liturgice pentru a-l sărbători pe patronul spiritual al Brăilei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, prilejuieşte pentru Arhiepiscopia Dunării de Jos organizarea mai multor activităţi liturgice şi filantropice, care vor debuta din data de 3 decembrie şi se vor încheia în 6 decembrie.

Astfel, marţi, 3 decembrie, de la ora 10,00, micuţi de la grădiniţa „Familia” din cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Brăila au daruri de „Moş Nicolae”, prin strădaniile şi cu susţinerea financiară a Protoieriei Brăila. 

Tot pe 3 decembrie, dar de la ora 11,30, a avut loc ceremonia de binecuvântare a spaţiului de recreere pentru copiii internaţi la secţia de chirurgie pediatrică a Spitalului Judeţean (Corp B).

Miercuri, 4  decembrie, preoţii din eparhia Dunării de Jos vor face, de la ora 14,00,  două vizite, cu povaţă şi daruri de strictă necesitate în cele două penitenciare brăilene: Centrul de detenţie pentru minori din Tichileşti şi Penitenciarul Brăila. La acesta din urmă vor ajunge şi moaştele Sfântului Nicolae.

Tot miercuri, de la ora 16,30, se va desfăşura tradiţionala şi impresionanata procesiuna „Călători pe cărările sfinţilor” – aducerea Sfintelor Moaşte ale Sf. Ierarh Nicolae şi ale Sf. Nectarie Taumaturgul pe traseul dintre biserica „Sfinţii Arhangheli” şi biserica ”Sfântul Nicolae” din municipiul Brăila.

Joi, 5 decembrie, între orele 10,00-11,00, va avea loc dezvelirea plăcii dedicate împlinirii a 200 de ani de la naşterea lui Nicolae Bălcescu (la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila), iar între orele 11,30-13,30 se va desfăşura, la Teatrul „Maria Filotti”, festivitatea de premiere a elevilor olimpici de la amintitul colegiu brăilean.

Începând cu ora 15,00, preoţii vor ajunge la bolnavii din Spitalul de Urgenţă, pentru programul filantropic „Sfântul Nicolae, ocrotitorul celor bolnavi”. Cei în suferinţă vor primi binecuvântare şi daruri constând în obiecte de igienă personală.

De la ora 17,00 are loc, în toate parohiile din municipiul Brăila, o slujbă specială de priveghere închinată Sfântului Ierarh Nicolae.

Punctul culminant al sărbătorilor este atins vineri, 6 decembrie. Dimineaţă, de la ora 8,00, se va face o vizită la Spitalul „Sf. Nectarie” - Veneţia Medical din municipiul Brăila, o clinică specializată în tratarea  vârstnicilor şi a bolnavilor incurabili.

De la ora 9,00 are loc în catedrala oraşului Sfânta Liturghie închinată Sfântului Ierarh Nicolae.

Apoi, între orele 10,30-12,00, are loc la Muzeul Brăilei „Carol I”, serbarea Liceului „Nicolae Iorga”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările