Gălăţence hoaţe la Brăila şi Ploieşti

Gălăţence hoaţe la Brăila şi Ploieşti

Purtator de cuvânt IPJ Brăila inspector şef Jenel Şogor foto adevarul

Două surori şi o minoră din Galaţi au furat pe bandă rulantă din locuinţe din Brăila şi Ploieşti.Acum una are dosar  penal,  iar două sunt arestate preventiv. Hoaţele intrau în case, căutau bani, bijuterii şi telefoane, iar în unele cazuri profitau de naivitatea victimelor minţind că sunt angajate la Primărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţişti de la Biroului de Investigaţii Criminale-linia de muncă Furturi din Patrimoniu au extins cercetările cu privire la gălăţencele Şerban Gina în vârstă de 23 de ani şi o minoră în vârstă de 16 ani, şi au stabilit că la comiterea a două furturi din locuinţe din data de 23.08.2013, a mai participat şi gălăţeanca Şerban Gabriela, care în prezent este arestată preventiv pentru fapte comise, cu acelaşi mod de operare, pe raza municipiului Ploieşti.
Aceasta a fost transferată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila, în vederea audierii cu privire la faptele săvârşite în municipiul Brăila.
De asemenea, poliţiştii brăileni au mai probat că tânăra de 23 de ani şi minora de 16 ani au mai comis un furt la data de 15.09.2013, dintr-o locuinţă, de unde au sustras suma de 3.000 de lei.
Acest dosar, întocmit pe numele celor două, a fost conexat la celălalt   dosar penal în care s-a luat măsura arestării preventive, cercetările fiind desfăşurate în vederea recuperării prejudiciului şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a autoarelor.
“La data de 21 septembrie a.c., la orele 14:30, judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale-linia de muncă Furturi din Patrimoniu au desfăşurat activităţi specifice în mai multe cauze înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi şi le-au depistat, în Cartierul Radu-Negru, din municipiul Brăila, pe gălăţencele Şerban Gina şi minoră în timp ce încercau să fure bani şi bunuri din locuinţa unei brăilence în vârstă de 77 de ani, folosindu-se de calităţi mincinoase, anume că erau angajate ale unei primării şi ofereau donaţii din partea primarului.
S-a stabilit că tânăra majoră avea rolul de a se prezenta la uşile părţilor vătămate pentru a oferi donaţia constând în alimente şi produse cosmetice, iar minora, profitând de neatenţia victimelor, pătrundea în locuinţe şi sustrăgea bani şi bunuri de valoare (bijuterii şi telefoane mobile)”, ne-a declarat Jenel Şogor purtător de cuvânt la Poliţia Brăila.
În baza probatoriului administrat s-a stabilit că cele două sunt autoarele comiterii unui număr de alte cinci fapte de acest gen, în perioada 23.08-15.09.2013, în dauna a cinci brăilence domiciliate pe Calea Călăraşilor şi pe strada Radu-Negru, prejudiciul total cauzat constând în suma de 9.023 de lei, trei inele din aur şi două telefoane mobile.
Cele două gălăţence au fost reţinute pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, şi, în ziua de 22.09.2013, au fost prezentate Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă.
Instanţa de judecată a emis pe numele lui Şerban Gina mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, ambele în formă continuată, fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila.
Faţă de A.M. s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 19 zile, fiind cercetată în stare de libertate pentru aceleaşi fapte.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: