Dozele de vaccin antigripal repartizate până acum Brăilei sunt mult sub necesar

Dozele de vaccin antigripal repartizate până acum Brăilei sunt mult sub necesar

În special bătrânii trebuie imunizaţi    FOTO adevarul.ro

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit, în luna noiembrie, 17.000 doze de vaccin antigripal. Numărul este total insuficient, în contextul în care în judeţul Brăila există 77.000 persoane eligibile pentru vaccin. Medicii spun că dozele ajung totuşi, doarece, oricum, nu există foarte multe solicitări din partea populaţiei. În mod normal, vaccinul ar fi trebuit administrat înaite de sosirea iernii, pentru a avea efectul scontat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit informaţiilor centralizate de către medici, în judeţul Brăila se află 60.202 persoane cu vârsta peste 65 de ani, iar ca rezidenţi ai instituţiilor de ocrotire socială şi a bolnavilor cronici vârstnici, dar sub 65 de ani, mai existăîncă 8.447 brăileni care ar trebui să îşi facă vaccin. Direcţiei medicale a M.A.I. îi sunt necesare 35 de doze.

Specialiştii atrag atenţia că gripa nu trebuie confundată cu o viroză pentru că netratată corespunzător poate să dea complicaţii extrem de severe. "Din experienţa sezoanelor trecute, judeţului Brăila i se aloca între 20.000 şi 25.000 de doze de vaccin gripal sezonier dar pentru că mulţi refuzau să se imunizeze, serul ajungea la toţi. Mulţi vin şi spun că nu au nevoie de vaccinul antigripal. «Că eu am 65 de ani, nu am probleme, sunt imun».

Nu este aşa! Trebuie să ţinem cont că de la o anumită vârstă ajungem să avem şi nepoţi. Măcar pentru ei să eliminăm riscul transmiterii acestui virus în cadrul familiei. Ştiu că sunt diverse medii online, campanii care se fac şi din care rezultă o reţinere faţă de această vaccinare. Vaccinarea nu face altceva decât să vină în ajutorul oamenilor", a declarat directorul DSP Brăila, dr. Gabriel Ciochină.

Vaccinarea se face prin medicii de familie, cabinetele medicale din instituţiile de ocrotirea sănătăţii şi alte unităţi sanitare care vor intra în posesia serului până la sfârşitul acestei săptămâni, după cum informează DSP Brăila.

Dozele necesare au fost achiziţionate din străinătate, pentru că Institutul "Cantacuzino" nu mai fabrică vaccinuri.

Citiţi şi

15.150 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Dâmboviţa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: