Cum ne deplasăm în siguranţă cu maşina în perioada pandemiei de coronavirus. Ce dezinfectăm în primul rând

Cum ne deplasăm în
siguranţă cu maşina în perioada pandemiei de coronavirus. Ce dezinfectăm în primul rând

Foto: www.m-nettoyages.fr

Dacă în această perioadă este nevoie să ne deplasăm cu maşina, trebuie să urmăm câţiva paşi simpli pentru a o dezinfecta foarte bine, astfel încât să fim siguri că nu ne vom infecta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Perioada pe care o traversăm nu este deloc uşoară, dar dacă ne luăm câteva măsuri de precauţie, putem depăşi cu bine această provocare. 

Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să nu ieşim din casă decât dacă este absolut necesar şi să limităm pe cât posibil contactul cu alte persoane. 

Dacă este nevoie să ieşim, atunci este absolut necesar să ne protejăm corespunzător, iar acest lucru este valabil şi în cazul în care avem nevoie de maşină pentru a ne deplasa. Vă prezentăm mai jos câţiva paşi simpli pe care trebuie să îi parcurgeţi pentru a fi siguri că nu vă veţi infecta dacă călătoriţi cu autovehiculul.

Dezinfectaţi maşina

Cu ajutorul unei lavete pe care vom turna în prealabil o substanţă dezinfectantă cu minimum 70% alcool vom dezinfecta volanul, maneta schimbătorului de viteze, levierul frânei de mână, mânerele uşilor (atât interioare, cât şi exterioare), butoanele sistemelor multimedia, manetele pentru semnalizare, acţionarea ştergătoarelor de parbriz, cotiera, ramele uşilor şi butoanele, precum şi levierele pentru ajustarea poziţiei scaunelor. 

Nu este nevoie să insistaţi foarte mult asupra tapiţeriei, în special a celei din piele sau imitaţie din piele, pentru că asta va conduce la deteriorarea acesteia.

Folosiţi mască de protecţie

Chiar dacă călătoriţi singuri, este indicat în această perioadă să folosiţi o mască de protecţie, cele din clasa FFP3 oferind o protecţie corespunzătoare. De asemenea, aerisiţi  de fiecare dată maşina înainte să plecaţi cu ea la drum şi folosiţi spray-uri pentru a curăţa sistemul de aer condiţionat, pentru că acesta poate deveni o potenţială sursă de infecţie. În această perioadă, puteţi comanda astfel de spray-uri de pe internet, dacă magazinele de specialitate sunt închise.

Călătoriţi singuri

Recomandat este să călătoriţi singuri în maşină, dacă este nevoie să vă deplasaţi cu aceasta. În cazul în care aveţi pasageri, asiguraţi-vă că aceştia nu prezintă simptome ale unor afecţiuni respiratorii şi, aşa cum aminteam anterior, purtaţi mască de protecţie.

Cum alimentaţi la benzinărie

Când alimentăm, trebuie să limităm pe cât posibil interacţiunea cu personalul benzinăriei şi alte persoane care se găsesc în acea locaţie. De asemenea, plătiţi cu cardul sau prin intermediul telefonului mobil, iar când reveniţi la maşină, dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea cu o soluţie dezinfectantă. Ţinând cont de situaţia în care ne aflăm, este indicat să faceţi plinul, astfel încât să nu fiţi nevoiţi să mergeţi des la staţiile de alimentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: